Till innehållet

Rum och lokaler i Landvetter kulturhus

I Landvetters kulturhus finns olika rum och lokaler för skilda behov. Lokala föreningar har företräde men alla är välkomna med en bokningsförfrågan.

Trappan i Landvetters kulturhus.

Samlingssalen, våning 3

Samlingssalen är ett samlingsrum på 176 m² för större sammankomster som beroende på möblering rymmer 100 till 150 personer. Salen passar för dans, teater, musik, möten, föreläsningar och liknande.

I anslutning till salen finns två loger med gemensam dusch och toalett. Rummet kan mörkläggas och det finns möjlighet att bygga upp en scen på 2 till 32 kvm. Bord och stolar finns i ett förråd bredvid salen och du som hyresgäst väljer själv hur du vill möblera. I samlingssalen finns projektor, filmduk, mikrofon och hörslinga. I anslutning till samlingssalen finns ett enkelt pentry.

Vill du använda ljud- och ljustekniken i rummet behöver du boka en tekniker. Timkostnad för tekniker tillkommer utöver hyran.

Mötesrummet, våning 2

Mötesrummet på våning 2 är 29 m², rymmer upp till 12 personer och passar för mindre möten, studiecirklar och föreningsträffar. I mötesrummet finns projektor, filmduk och whiteboard.

Danssalen, våning 2

Danssalen är ett rum för rörelse. Danssalen är 69 m² och passar för drama, dans, yoga och liknande. I rummet finns projektor, filmduk, en spegelvägg och ett bra trägolv men inga möbler. Danssalen är ett skofritt rum.

Ateljén, våning 2

Ateljén är ett rum för skapande och lämpligt till kreativ kursverksamhet och workshops för stora och små. Ateljén är 73 m² och i rummet finns projektor, filmduk, gipsavskiljare, diskbänk och vatten.

Vill du veta mer om våra lokaler? Kontakta oss på hyralokal.landvetter@harryda.se eller 031-724 87 01.

Så bokar du lokal

Alla kommunens lokaler och anläggningar bokas från och med hösten 2023 i bokningssystemet Rbok. I Rbok kan du se om det önskade rummet är ledigt och sedan göra en bokningsförfrågan.

  • Logga in med hjälp av BankId
  • Gå till ikonen boka lokal
  • Du väljer lokal och datum, sen sök. Då ser du om lokalen är ledig och kan göra en bokningsförfrågan.

Hyresvillkor

Uthyrningen bygger på självservice. Det innebär att du som hyresgäst själv möblerar efter behov och att lokalerna återställs i ursprungligt skick när du är klar. Behöver du hjälp med teknisk utrustning eller annan service måste du boka det i förväg. Lokalerna hyrs i första hand ut till föreningar i Härryda kommun. I andra hand till övriga hyresgäster. Ändringar och avbokningar görs i god tid. Lokaler som ej avbokats kommer att faktureras.

Bokningsregler för kommunens lokaler går att läsa i sin helhet här. Pdf, 133.1 kB.

Från hösten 2023 är lokaltaxorna uppdaterade. Läs mer om lokaltaxorna här.

Kontakt

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-03-12