Till innehållet

Konst och utställningar

Runt om i kommunens kulturhus och bibliotek samsas konstnärliga uttryck i form skulpturer och målningar tillsammans med konstutställningar på flera olika platser.

Aktuella utställningar

Utställning: Målarqvinnsen

25 maj-15 jun
Mölnlycke

Sommarlovskurser

17 jun-9 aug
Mölnlycke

Utställning: Endre Nemes

8 jul-31 aug
Mölnlycke
Fler evenemang

Utställningsytor

I vår kommun finns en större konsthall och flera mindre utställningsytor. Kommunarrangerade utställningar har alltid fri entré.

Nemeshallen

Den stora konsthallen i Mölnlycke kulturhus har fått sitt namn efter konstnären Endre Nemes. Under ett år visas fem till sex olika utställningar av etablerade konstnärer i Nemeshallen. Vi utgår ifrån en bred definition av konstnärligt uttryck som målningar, hantverk, installationer och textil. Denna ljusa och luftiga lokal fungerar även som foajé till Stora salen.
Om Nemeshallen

Som barn är alla konstnärer. Svårigheten ligger i att förbli barn som vuxen - Pablo Picasso

Konstgången

Konstgången ligger mellan biblioteket och caféet i Mölnlycke kulturhus. Här visas med jämna mellanrum olika konst- och hantverksutställningar.

Konsthyllan

En trappa upp i Mölnlycke kulturhus ligger konsthyllan där det visas utställningar från den skapande verksamhet som pågår i huset, från kurser och studiecirklar. Det förekommer även separata visningar och mindre informationsutställningar.

Guldsmedsplatsen

På Guldsmedsplatsen utanför Landvetters kulturhus visas utställningar en gång per termin. Guldsmedsplatsen ligger mitt i Landvetter centrum.
Om Guldsmedsplatsen

Kontakt

Soun Corcos, kultursamordnare Mölnlycke kulturhus

Anna Bramsved, kultursamordnare Landvetters kulturhus

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-04-30