Till innehållet

Piano

Pianot är ett instrument som nästan kan låta som en hel orkester alldeles själv. Med vår pianokurs utvecklar vi ditt spelande i den riktning du önskar.

Två händer spelar på ett digitalpiano.

Bild: Jan Kwarnmark

På pianokursen får eleverna varje vecka en spellektion, ofta tillsammans med andra spelkompisar. På kulturskolan finns ensembler, rockband, orkestrar och olika projekt, där man får möjlighet att spela tillsammans med andra musikanter för att få ut så mycket som möjligt av sitt musicerande.

Om pianokursen

Kulturskolans pianokurs är tillgänglig från årskurs 3. Undervisningen sker främst i kulturskolans lokaler i Mölnlycke samt i Landvetters och Mölnlycke kulturhus. Viss undervisning sker på några av kommunens grundskolor i anslutning till skoldagen. Lektionstiderna planeras i samråd med undervisande lärare.

Går inte att hyra piano

Det går inte att hyra piano av kulturskolan. Därför behöver man själv ha tillgång till ett instrument för att kunna öva hemma mellan lektionerna. Det går bra att till en början spela på en synth eller keyboard.

Fördjupningskurs

För den som vill utveckla sitt musicerande ännu mer finns en fördjupningskurs i musik från årskurs 8. På musikfördjupningen får man en längre spellektion och en gemensam lektion varje vecka som innehåller musikteori, arrangering, komponering och samspel.

Om fördjupningskurser

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-03-27