Till innehållet

Fördjupningskurser

Kulturskolan har fördjupningskurser i både musik och teater. Det är kurser för dig som vill utvecklas och fördjupa dig ännu mer inom just ditt konstnärliga ämne.

En ljusrigg med strålkastare i olika färger.

Om fördjupningskurserna

På fördjupningskurserna får eleverna redskap att använda sina kunskaper på många olika sätt, både teoretiskt och praktiskt. Vi skapar också en bra plattform för den som vill söka vidare till högre konstnärliga studier. Fördjupningskursernas lektioner sker på kulturskolan i Mölnlycke och i Mölnlycke kulturhus.

Musikfördjupning

På musikfördjupningen får man en längre individuell spellektion och en gemensam lektion varje vecka. Vi jobbar med musikalisk kommunikation, musicerar med och för varann, skapar musik och tränar oss i scenisk gestaltning. Självklart bestämmer vi innehållet i kursen tillsammans! Musikfördjupningen är tillgänglig från årskurs 9.

Teaterfördjupning

Teaterfördjupningen består av en gemensam teaterlektion och en rösttränings-eller sånglektion varje vecka. Vi jobbar med grundläggande teaterteori, pjäs- och rollanalys, repertoarkännedom, röstträning i tal och sång, improvisationsövningar och föreställningsarbete. Teaterfördjupningen är tillgänglig från gymnasiet.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-05-29