Till innehållet

Kultur för barn

Alla barn har rätt till konst och kultur. Kommunens barn och unga ska ha möjlighet att skapa själva och uppleva professionell konst och kultur, både på fritiden och i skolan.

Tumme upp med spår av färg och pennor i bakgrunden.

Kulturskolan

Kulturskolan har kurser i bild, dans, rytmik, teater och musikal, sång och kör och mer än 15 olika musikinstrument. Men kulturskolan arrangerar mycket annat också. Vi har till exempel lovaktiviteter och öppen verksamhet som är gratis och inte kräver anmälan.
Om kulturskolan

Biblioteken

I Mölnlycke, Landvetter, Hindås och Rävlanda finns bibliotek med särskilda avdelningar för både mindre och större barn. På biblioteken finns också aktiviteter som sagostunder och bokklubbar. För barn med funktionsnedsättning finns äppelhyllan som tillhandahåller tillgängliga medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar.
Om bibliotek och öppettider
Om äppelhyllan Länk till annan webbplats.

Mamma och barn läser.

Kulturhusen

I kommunen finns kulturhus i Landvetter och Mölnlycke. Kulturhusen ger barn och unga möjlighet att gå kurser, visa sin konst, uppträda, skapa själva, gå på bio eller uppleva något på scenen. Flera av kulturskolans elever har lektioner i kulturhusen där de också kan visa sina föreställningar, konserter eller konst. Det finns även aktiviteter som är öppna med drop-in.

Föreningar

Det finns cirka 190 ideella föreningar med olika verksamheter för barn, ungdomar och vuxna i kommunen. I kommunens föreningsregister hittar du alla föreningar som är verksamma inom Härryda kommun.
Sök förening

Evenemang för barn och familj

Utställning

14-28 maj
Landvetter

Utställning

16-30 maj
Mölnlycke

Klubb Kult

30 maj
Landvetter

Ronja Rövardotter

5 jun
Mölnlycke
Fler evenemang

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-11-22