Till innehållet

Discgolfbana

I Wendelsbergs friluftsområde i centrala Mölnlycke har kommunen byggt en discgolfbana. Packa picknik-korgen, frisbeen och ta med hela familjen för att prova en sport som passar både vuxna och barn.

Man som kastar en frisbeedisc mot en korg utomhus.

Foto: Daniel Frosterud

Wendelsbergs discgolfpark

Discgolfbanan startar vid Parkvägen i Mölnlycke och lämpar sig både för nybörjare och mer rutinerade spelare. Banan som har nio hål är gratis att använda men du behöver ta med dina egna discar för att spela.
Du kan låna discar gratis på Fritidsbanken.

Discgolfbanan ligger vid Parkvägen i Wendelsbergsparken i centrala Mölnlycke. Parkering finns vid Massetjärnsparkeringen som ligger ungefär 10 minuters promenad från första hålet.
Hitta till Wendelsbergs discgolfpark Länk till annan webbplats.

Illustrerad karta över Wendelsberg discgolfpark.Förstora bilden

Klicka på kartan för att se den i fullformat

Om Wendelsbergs friluftsområde

Wendelsbergs discgolfpark från år 2021, är ett projekt inom Göteborgs Insjörike och har finansierats av EU:s Landsbygdsfond.

Vad är discgolf?

Discgolf är en idrott och motionsform som liknar vanlig golf. I discgolf använder spelarna en frisbeedisc som kastas till en korg vid slutet av banan på så få kast som möjligt. Den som har lägst antal kast sett över alla banor vinner.

Frisbeegolf spelas med lite mindre, plattare och tyngre frisbees än de vanliga som är gjorda för att fångas. De finns att köpa i större sportaffärer.
På discsport.se kan du läsa mer om discgolfen i Sverige och världen Länk till annan webbplats.

Kontakt

Föreningsservice

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-08-04