Till innehållet

Göteborg Film Festival: Passagerare i natten

Information

Datum: 2 feb

Tid: 18:30 - 20:30

Plats: Stora salen, Mölnlycke kulturhus, Mölnlycke

Biljetter: 80 kr, 40 kr för dig under 26 år. Köp biljetter här Länk till annan webbplats. eller på något av kommunens bibliotek.

Ta del av Göteborg Film Festival på Mölnlycke kulturhus. Torsdag 2 februari kl 18.30 hälsar vi Göteborg Film Festival välkomna till Stora salen när vi visar Passagerare i natten med Charlotte Gainsbourg i huvudrollen.

Om filmen:
Årets mest stämningsfulla Parisromantik kommer från ett familjedrama med retro Rohmervibbar och en Charlotte Gainsbourg i toppform som nyskild tonårsförälder och följeslagare till Frankrikes alla nattugglor.

Det är valnatt i Frankrike 1981 och förändringens vindar blåser. Så även hos Elisabeth (Gainsbourg), som nyskild måste ta sig an livet för att kunna försörja sina två tonårsbarn. Vilsen kring sina kvalifikationer på arbetsmarknaden efter mer än ett decennium som hemmafru, söker hon jobb på den franska versionen av Vaken i P4, och visar sig ha talang för att bemöta de vilsna själar som sträcker sig efter en trygg hand. När Talulah, en tonåring på glid, kliver in på redaktionen tar Elisabeth henne under sina vingar och introducerar henne i sin tajta familjetrio.

Mikaël Hers följer upp sin kritikerrosade Amanda (2018) med ett stycke charmig vardagsdramatik som med förtrollande foto och väl valt soundtrack får 80-talets Paris att återuppstå.
- Annie Karlsson

Arr: Kultur Härryda, Mölnlycke bio och Göteborg Film Festival.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-01-12