Till innehållet

Göteborg Landvetter Airport

I kommunen ligger Göteborg-Landvetter Airport, västra Sveriges internationella flygplats, som förutom de många charter­destinationerna även har många direktlinjer ut i världen.

Flygplatsterminalen vid Göteborg Landvetter Airport

Med sitt fördelaktiga läge mitt i Skandinavien är Göteborg Landvetter Airport en viktig flygplats, och idag trafikeras den av ett 30-tal flygbolag varav cirka 15 charterbolag. 2016 passerade 6,4 miljoner passagerare flygplatsens dörrar och år 2030 beräknas antalet resenärer uppgå till 8 miljoner.

Flygplatsen sysselsätter totalt cirka 4 000 personer fördelat på ett hundratal företag, och är därmed Västra Sveriges största arbetsplats utanför tätort. Inom 15-20 år planeras det för att 14 000 människor kommer jobba i området.

Landvetter Airport city

Airport City är en gemensam framtidsvision framtagen av Härryda kommun tillsammans med Flygplatsfastigheters i Landvetter och Swedavia. Ambitionen är att skapa en arena för utveckling av logistik, handel, upplevelse och kultur, kontor, verksamheter, hotell och konferens. Utbyggnaden av området är tänkt att ske etappvis och beräknas vara fullt utbyggt år 2030.
Airport City i godkänt planprogram

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2023-12-04