Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Konstverk: Bollkalle

Utanför Hindås idrottshall har skulpturen ”Bollkalle” av konstnären Johan Wiking välkomnat besökarna sedan hallen byggdes 2011. För den uppmärksamma besökaren är platsen nu tom, men det är bara tillfälligt.

I samband med att kommunen bygger Fagerhultsskolan i Hindås ska idrottshallen byggas ut med två redskapsförråd. När skolan står klar från höstterminen 2021 kommer hallen att nyttjas av fler verksamheter. Tillbyggnaden sker på idrottshallens östra gavel och Bollkalle hamnar därför mitt i vägen för entreprenaden. För att skona Bollkalle när markarbetena nu kommer igång, har han flyttat in på kommunens förråd, där han kommer att vara kvar till våren 2021.

En skulptur som föreställer en människa i runda former som balanserar en boll på pekfingret.

© Johan Wiking/Bildupphovsrätt 2019

Bollkalle är en medlem av en serie "släktingar" som finns utplacerade mellan Luleå och Florida.

– Jag arbetar till stor del med konstnärlig gestaltning i det offentliga rummet. Jag vill att konstverken ska vara lätta att ta till sig samtidigt som dom har fler bottnar och ett formspråk som håller i längden. Det gör ju inte ont att man tycker de är roliga! De utstrålar värme samtidigt som de kan tyckas tillfälligt ha antagit denna form och närsomhelst kan rulla vidare. säger konstnären Johan Viking.

Kontakt

Planeringsledare
Margreth Tallvid
031-724 64 32
margreth.tallvid@harryda.se


Kultur- och fritidschef 

Susanna Eskilsson Juhlin

031-724 64 34
susanna.eskilsson.juhlin@harryda.se

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok