Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Artscape Saga

Boken Artscape Saga, Ett urbankonstprojekt med folksagotema. Foto: Artscape

I somras växte tre muralmålningar fram i vår kommun som en del av Artscape Saga. Härryda var en av 12 kommuner i Göteborgsregionen som deltog i projektet och tillsammans berikades området med över 30 mäktiga konstverk.

Artscape SAGA som bok

Konstverken som skapades under projektet och folksagorna som inspirerat dem har nu förevigats i tryckt bokform. Boken innehåller folksagorna illustrerade med foton av de tillhörande konstverken – en 113 sidor lång litterär och konstnärlig resa genom världens många olika uttryck och kulturer.

Läs och låna boken på ditt närmaste bibliotek

”ARTSCAPE SAGA - Ett urbankonstprojekt med folksagotema” finns att läsa och låna på alla bibliotek i Härryda kommun.

Vinn en bok

Grattis till Ninni Drevfors som vann en bok i vår tävling genom att berätta vilket konstverk i Artscape saga som tilltalade henne.

Så här skrev Ninni: Henrietta Kozicas vägg har en sån härlig mystik i sig. Mystisk men barnslig och trygg. Som en miljö tagen ur Super Mario odessy. Samma härliga lockande mystiska känsla över sig.

Konstnären Belin på plats vid Rävlandaskolan under Artscape 2019 Foto: Härryda kommun

- Gatukonsten är den snabbast växande konstformen idag och kanske den mest demokratiska. Tor Hedendal, Artscape


Fakta om Artscape Saga

Projektet genomfördes av Artscape i nära samarbete med de deltagande kommunerna och Nordsjö färg och med stöd av Västra Götalandsregionen.

Artscape är en ideell kulturorganisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Artscape genomförde bland annat Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014, Skandinaviens största urbana konstprojekt i Göteborg 2016 och ett av världens mest omfattande gatukonstprojekt i Värmland 2017.

Göteborg 2016. Konstnär: HENRIETTA. Foto: Raimo Orava.

Film om Artscape Saga

I en kort video kan du följa arbetet med Artscape och se ett urval av projektets konstverk. Musiken i filmen har skapats av Slackin Beats.

Omnämnt i media

Göteborgs-Posten har uppmärksammat projektet: "Folksagor hyllas med urban konst".länk till annan webbplats

Kontakt

Kultur- och fritidschef 

Susanna Eskilsson Juhlin

031-724 64 34
susanna.eskilsson.juhlin@harryda.se

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok