Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Artscape Saga

Modern och figurativ urbankonst möter uråldriga folksagor från hela världen. Under sommaren 2019 deltog Härryda kommun i ARTSCAPE SAGA, ett konstprojekt som öppnar upp 12 kommuner i Göteborgsregionen för världens kulturer och storskalig gatukonst.

Bussresor till konstverken

GIBCA (Göteborgs internationella konstbiennal) bjuder tillsammans med Artscape med dig runt i Göteborgsregionen för att uppleva en härlig mix av samtidskonst och gatukonst! Samtliga resor startar på Franska tomten med en kort introduktion av Eric Magassas verk Walking with Shadows, som är en del av GIBCA. Resan avslutas vid Röda Sten Konsthall. Resorna är helt gratis och det bjuds på enklare lunch!

Lördagen den 12 oktober går bussen till Partille, Mölnlycke och Mölndal.
Passa på att se flera vackra Artscapemålningar och dessutom njuta av programmet på GIBCA exteded. I Mölnlycke stannar bussen vid Mölnlycke Kulturhus och vernissagen av Jonathan “Ollio” Josefssons utställning.

Lördag 12 oktober Partille - Mölnlycke - Mölndal. kl. 10–16 
Boka plats: extended@gibca.se
Läs mer på GIBCAS hemsidalänk till annan webbplats

Här kan du läsa mer om Artscape i Härryda:

Konstnären Belin på plats vid Rävlandaskolan under Artscape 2019 Foto: Härryda kommun

- Gatukonsten är den snabbast växande konstformen idag och kanske den mest demokratiska. Tor Hedendal, Artscape


Fakta om Artscape Saga

Projektet genomfördes av Artscape i nära samarbete med de deltagande kommunerna och Nordsjö färg och med stöd av Västra Götalandsregionen.

Artscape är en ideell kulturorganisation och en av världens ledande aktörer inom urban samtidskonst. Artscape genomförde bland annat Sveriges första gatukonstfestival någonsin i Malmö 2014, Skandinaviens största urbana konstprojekt i Göteborg 2016 och ett av världens mest omfattande gatukonstprojekt i Värmland 2017.

Göteborg 2016. Konstnär: HENRIETTA. Foto: Raimo Orava.

Omnämnt i media

Göteborgs-Posten har uppmärksammat projektet "Folksagor hyllas med urban konst".länk till annan webbplats

Kontakt

Kultur- och fritidschef
Karin Beckman
031-724 64 34
karin.beckman@harryda.se

Senast ändrad: 2019-10-07

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok