Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Offentlig konst

Konsten i Härryda kommun har länge varit en självklarhet. I mer än tjugo år har vi arbetat målinriktat med att ge konsten en naturlig plats i samhället och i människors vardag.

Det är viktigt att vi alla får möjlighet att ta del av konst. För många är det i vår offentliga miljö som det goda - och kanske enda - mötet med konsten sker.

Konsten kan fylla många olika funktioner. Ett bra konstverk berör och väcker nya frågor hos oss, vilket skapar grund för spännande samtal och diskussioner. Den konst som skapas nu kommer i framtiden att spegla det samhälle och den tid som vi lever i idag.

Konst får gärna skava lite och röra om i våra tankar!

"Art is meant to disturb" — Georges Braque 

Livets löv – en konstnärlig mötesplats

Vid entrén till Fagerhultsskolan i Hindås reser sig Ann Ahlbom Sundqvists nya skulpturgrupp Livets löv. De två löven i cortenstål symboliserar mötet mellan människor och den lövformade träbänken inbjuder till att slå sig ner en stund.

Ett konstverk på väg

Utanför Tallgårdens förskola i Säteriområdet i Mölnlycke står det nu en spännande skulptur. I filmen kan du se när den kom på plats. Där får du också höra konstnären Pontus Ersbackens egna tankar om sin skulptur i ett samtal med konstkonsulten Agneta Stening. Klicka här för att se hela intervjun. Länk till annan webbplats.

En skulptur som föreställer en människa i runda former som balanserar en boll på pekfingret.

© Johan Wiking/Bildupphovsrätt 2019

Bollkalle i Hindås tar timeout

Skulpturen Bollkalle har tillfälligt flyttat in i kommunens förråd under tiden som det byggs runt idrottshallen.

En skulptur med bollar, bland annat fotboll, basketboll, rugbyboll.

© Niklas Mulari/Bildupphovsrätt 2019

Ett konstverk i två delar

Konstverket Alla får vara med hittar du i Landvetter. Alla får vara med består av två delar: en skulptur och en målning, på och vid Pinntorps idrottshall.

en hög skulptur i stål som slingrar sig uppåt och runt. En väg och en sjö i bakgrunden.

© Birgitta Muhr/Bildupphovsrätt 2019

Konst i kommunens alla delar

Runtom i kommunen finns det spännande konst som du kanske sett men inte vet så mycket om. Är Hemväg av Birgitta Muhr ett av dem?

En skulptur i en rondell, bestående av två stora rödlackerade stolar.

© Fredrik Norén/Bildupphovsrätt 2019. Foto: Fredrik Norén

Ett uppdrag, två konstverk

Ibland lever konsten sitt eget liv. När kommunen beställde ett delat konstverk av Fredrik Norén blev slutresultatet två olika, Unreal Estate och Around.

Kontakt

Planeringsledare
Margreth Tallvid
031-724 64 32
margreth.tallvid@harryda.se


Kultur- och fritidschef 

Susanna Eskilsson Juhlin

031-724 64 34
susanna.eskilsson.juhlin@harryda.se

Konst i Nemeshallen & Mölnlycke kulturhus

I Mölnlycke kulturhus finns både en större konsthall och flera mindre utställningsytor. Här kan du läsa mer om konst & utställningar i Mölnlycke kulturhus.

Bildväv med sagomotiv. En liten pojke har flugsvampshatt och håller i en kantarell. En flicka med långt ljust hår har en fågel i sina upplyfta händer.

"Det var en gång", ©Sophie de Knoop Bergström/Bildupphovsrätt 2019

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok