Till innehållet

Hjortens verksamheter drivs åter i Härryda kommuns regi

Nyhet publicerad: 03 apr 2024

Den 1 april tog Härryda kommun över driften av Hjortens gruppbostad och daglig verksamhet från Nytida AB.
– Vi har arbetat för att övergången ska bli så trygg och smidig som möjligt för alla inblandade, samtidigt som det blir en form av nystart, säger Karin Ivarsson Lindell, verksamhetschef för funktionsstöd i Härryda kommun.

Flagga med Härryda kommunvapen. Foto: Emmy Jonsson

Foto: Emmy Jonsson

Den 28 september 2023 beslutade kommunstyrelsen att inte förlänga avtalet med Nytida AB som drivit Hjortens gruppbostad och daglig verksamhet i Mölnlycke sedan 2020. Därefter har förberedelser pågått för att åter driva Hjortens verksamheter i kommunal regi med start 1 april.

– Vi har arbetat för att säkerställa ett bra övertagande och vi har haft en god dialog med Nytida under hela tiden, säger Karin Ivarsson Lindell, verksamhetschef för funktionsstöd i Härryda kommun.

Fokus på att lära känna varandra och verksamheten

En ny enhetschef har anställts, Ann-Sofie Lundh, samt två pedagoger och sex stödassistenter. Samtliga har den utbildningsnivå som efterfrågas och flertalet har erfarenhet av målgruppen på Hjorten.

– Vid övergången kommer det bland annat vara fokus på att lära känna varandra. Att medarbetarna är trygga med varandra, sina arbetsuppgifter och vill göra ett gott jobb är en viktig utgångspunkt för att skapa en bra och stabil verksamhet, säger Karin Ivarsson Lindell.

I fokus står också att arbeta för en god kontinuitet i bemanning och insatser, uppföljning av genomförandeplaner, introduktion av nya rutiner, system och fortsatt arbete med avvikelsehantering.

Säkerställa kvalitet och kontinuitet

Inför övertagandet har kommunen haft en kontinuerlig dialog med både medarbetare och företrädare för Hjortens brukare.

– Övergången blir till viss del en nystart men ambitionen är att det ska vara en så sömlös övergång som möjligt. Inledningsvis kommer vi att arbeta för att säkerställa kvalitet och kontinuitet, samtidigt som det är ett långsiktigt arbete att förvalta och utveckla verksamheteten. Vi ska göra vårt bästa för att berörda ska känna sig välkomna och trygga med att Hjortens gruppbostad och daglig verksamhet åter drivs av Härryda kommun, säger Karin Lindell.

Nyhet 19 februari: Förberedelser pågår inför övertagandet av Hjortens verksamheter

Kontakt

Karin Lindell, verksamhetschef för funktionsstöd

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkter



Ange din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt