Till innehållet

Beslut: Ny restaurang öppnar i mangårdsbyggnaden på Råda Säteri

Nyhet publicerad: 25 maj 2023

Råda Säteri, en historisk plats med stark koppling till mat och kulinarisk tradition, är snart redo att välkomna ännu en verksamhet. Enligt beslut av kommunstyrelsen kommer ett avtal tecknas med Compass Group som får ansvaret att driva en ny restaurang i mangårdsbyggnaden. Planen är en öppen restaurang innan årets slut.

Råda Säteri

Foto: Charlotta Kutsomihas

Efter en lång tids renovering av mangårdsbyggnaden är det nu dags att introducera en ny aktör på Råda Säteri. Under torsdagen togs ett enhälligt beslut av kommunstyrelsen att ge förvaltningen i uppdrag att teckna avtal med Compass Group, där den erfarna kocken Krister Dahl kommer att vara ansvarig för konceptet Lokal och vara drivande när det gäller att ta fram nya matupplevelser inom konceptet på Råda Säteri. Detta val av aktör är en del av den pågående utvecklingen av Råda Säteri, där fler verksamheter lockar till sig fler besökare och även gynnar de befintliga företagen på plats. Dessutom ger fler hyresgäster kommunen ännu större möjligheter att vidareutveckla Råda Säteri som helhet.

- Det är oerhört glädjande att Compass Group vill satsa på Råda Säteri. Det nuvarande utbudet med café, crêperie, butiker med mera kompletteras nu med ytterligare en restaurang. Det lokala konceptet med fokus på kvalitet passar mycket bra in i Råda Säteris utvecklingsplan, där målet är att vara både kommuninvånarnas vardagsrum och ett populärt utflyktsmål, säger Fredrik Olsson, näringslivschef Härryda kommun.

Lokalt fokus på Råda Säteri

Compass Group beskriver Råda Säteri som en perfekt plats för sitt nya koncept som de kallar "Lokal". I detta koncept fokuserar de på att samarbeta med lokala kockar, bönder och producenter för att skapa menyer som speglar områdets råvaror och smaker. Krister Dahl, som har gedigen erfarenhet både som prisbelönt kock och som rådgivare till bland annat Svenska Kocklandslaget, kommer att vara drivande när det gäller att skapa nya matupplevelser för besökarna.

Företaget i korthet

Compass Group Sverige är en leverantör av matupplevelser som finns på över 450 platser runt om i landet. Enligt företaget finns ett stort engagemang för att skapa hälsosamma måltider med lågt klimatavtryck.
Kontaktperson på Compass Group:
Susanne Moland, Operational Excellence Director susanne.moland@compass-group.se

Kontakt

Fredrik Olsson, näringslivschef

Maria Hamrehjelm, fastighetschef

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt