Dags att tycka till om planerade bostadsområdet Bråta ängar
I Bråta ängar i nordöstra Mölnlycke tar kommunen fram en ny detaljplan för cirka 450-500 bostäder. Detaljplanen innehåller också en förskola och en cykelväg från Solsten till Wendelstrand. Fram till 4 november pågår granskning och du kan skicka in synpunkter på detaljplanen.
Området Bråta ängar utmed Boråsvägen är en ny och viktig pusselbit i ett växande Mölnlycke. Exploateringen i Bråta ängar – ängsmark genombruten av en ravinsänka i mitten och en sumpskog i väster - ska kännetecknas av en varierande arkitektur som samspelar med sin omgivning och har ett blandat utbud av bostäder och mötesplatser.
Detaljplanen innehåller mellan 450 och 500 nya bostäder. Flerbostadshus föreslås i den övre norra delen mot Boråsvägen medan radhus och villor ligger i den södra nedre delen av planområdet. Utmed Boråsvägen på den norra sidan av planområdet föreslås en ny gång- och cykelbana som bildar en sammanhållen väg ända till Wendelstrand vid Landvettersjön.
Tyck till fram till 4 november
En granskning av det senaste planförslaget om Bråta ängar går nu att lämna synpunkter på. Ta del av mer information, skisser och kartor eller lämna din synpunkt på förslaget:
Detaljplanen för Bråta ängar
Skillnader gentemot förra planförslaget
Sedan kommunen hämtade in synpunkter förra gången år 2022 har det skett en del förändringar av detaljplaneförslaget.
- Planförslaget har minskat mängden bostäder från cirka 600 bostäder till 450-500 bostäder.
- Det blir ingen infart till området från Bråta byväg i söder utan vägen in i området sker från en ny cirkulationsplats från Boråsvägen i norr.
- Flerbostadshus längs med Boråsvägen har mer varierade uttryck och höjder, mellan 4 och 6 våningar, jämfört med tidigare samrådsförslag.
- En förskola med sex avdelningar placeras i sydost för bättre anpassning till befintlig bebyggelse. Förslag om ett äldreboende finns inte längre kvar i planen.
Planarkitekt (kontaktperson i första hand om planförslaget):
David Eriksson
Biträdande planarkitekt (kontakt i andra hand om planförslaget):
Johannes Böhm
Frågor om mark och exploatering:
Anders Graad