Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Välkommen till den grönskande innergården

Våren 2022 har vi på olika sätt arbetat med hållbarhet och att skapa gynnsamma förutsättningar för vilda pollinerare - vilket har resulterat i en grönskande innergård som bin och insekter gillar. Välkommen ut att njuta du också med en kaffe och en bok!

Stort tack till trädgårdsmästaren Susanne Gugger och Josefin Haraldsson från kommunens arbetsmarknadsenhet har tillsammans med ”Härryda trädgårdar”, en grupp som arbetstränar i kommunen, gjort i ordning innergården med pallkragar, sittplatser och plantering av växter som insekter tycker om.

Stort tack även till Mölnlycke Garden Center Länk till annan webbplats. som bidragit med jord och plantor!

Kultur Härryda och Kulturskolan har under våren 2022 arbetat tillsammans med temat ”Bee rescue area” med fokus på hållbarhet och att skapa gynnsamma förutsättningar för vilda pollinerare. Utöver innergården har det bland annat resulterat i en utställning med insekter som Kulturskolans bildelever har gjort, den hänger i mittgången i kulturhuset fram till september 2022, en föreläsning om ”Bi-tips för din trädgård” och en insektsorkester som var förbi och surrade.

Öppettider

Måndag- torsdag 8-19
Fredag 8-17
Lördag 11-15

Hitta hit

Mölnlycke kulturhus
Biblioteksgatan 2
435 30 Mölnlycke

Så här hittar du till oss Länk till annan webbplats.

 

Tillgänglighet

Närmaste hållplats för buss hittar du vid Hulebäcksgymnasiet eller Mölnlycke bussterminal.


På torget utanför kulturhuset finns gott om parkeringsplatser.

Vill du stanna längre än en timme rekommenderar vi parkeringshuset vid Hemköp, pendlarparkeringen vid Mölnlycketerminalen eller parkeringsplatserna vid Hulebäcksgymnasiet.


Har du någon form av funktionsnedsättning?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler. Länk till annan webbplats.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok