Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Stöd, bidrag och stipendier

Kulturpris och kulturstipendium

Kommunen delar varje år ut ett kulturstipendium och ett kulturpris. Stipendiet är avsett som stöd och uppmuntran för fortsatt utbildning och utveckling. Priset är avsett att uppmärksamma en lång och trogen insats inom kulturområdet.

Vem ska vi prisa?

Nu är det dags att utse årets kulturpris och kulturstipendium. Ansökningstiden är 1 februari - 5 mars 2021.
Ansökan kulturprislänk till annan webbplats
Ansökan kulturstipendiumlänk till annan webbplats

Härryda kommuns kulturpris 2020

Årets kulturpris får SolBritt Grek Johansson med motiveringen:
”för hennes insatser att förmedla och sprida bildkonst i kommunen, dels genom eget skapande och dels med stor entusiasm och förmåga stimulerar såväl barn och unga som vuxna till eget skapande och tilltro till sig själva”.

Med sin konst som till största delen är nonfigurativ vill SolBritt Grek Johansson förmedla positiva tankar som ger energi. Och i sina målarcirklar ”Våga måla” får hon med sin positiva framtoning och sprudlande energi sina elever att växa med måleriet.

Härryda kommuns kulturstipendium 2020

Ella Kjellberg från Mölnlycke får 2020 års kulturstipendium med motiveringen: ”som uppmuntran och stöd till fortsatta studier inom musikområdet, där hon visat på stor entusiasm och begåvning genom att upptäcka och utforska nya, experimentella former inom den samtida klassiska musiken”.

Ella studerar klarinett på musikhögskolan i Malmö och vägen dit har bland annat gått via kulturskolan i Härryda, musikklass på Ekdalaskolan och Hulebäcksgymnasiets estetiska program.

Kulturbidrag

Vill du eller din förening göra en filmfestival, en utställning, en konsert, en teaterföreställning, en installation eller något annat inom kultur- och konstområdet? Nu finns det pengar att söka för föreningar eller fria konstutövare som vill ordna ett offentligt kulturellt arrangemang i kommunen.

Ansökningarna behandlas löpande. Det går inte att ansöka om eller få ett bidrag som är större än 50 procent av de budgeterade nettokostnaderna för projektet.

Kontakt

Planeringsledare
Margreth Tallvid
031-724 64 32
margreth.tallvid@harryda.se

Beställning av blankett för kulturbidrag:

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok