Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Stöd, bidrag och stipendier

Kulturbidrag

Vill du eller din förening göra en filmfestival, en utställning, en konsert, en teaterföreställning, en installation eller något annat inom kultur- och konstområdet? Nu finns det pengar att söka för föreningar eller fria konstutövare som vill ordna ett offentligt kulturellt arrangemang i kommunen.

Ansökningarna behandlas löpande. Det går inte att ansöka om eller få ett bidrag som är större än 50 procent av de budgeterade nettokostnaderna för projektet.
 

Kulturpris och kulturstipendium

Kommunen delar varje år ut ett kulturstipendium och ett kulturpris. Stipendiet är avsett som stöd och uppmuntran för fortsatt utbildning och utveckling. Priset är avsett att uppmärksamma en lång och trogen insats inom kulturområdet.

År 2020 kommer dessa priser att delas ut i samband med kommunens nationaldagsfirande, vilket gör att ansökningsperioden är den 3 februari till 6 mars.

Ansökninsblankett KulturstipendiumPDF
Ansökningsblankett KulturprisPDF

Härryda kommuns kulturpris 2019

Vanja Holm fick kulturpriset ”för mångsidighet och hög kvalitet i hennes musikskapande, samt för hennes insatser som inspiratör och förmedlare av musikpedagogiskt arbete bland såväl barn och unga som vuxna i kommunen”.

Härryda kommuns kulturstipendium 2019

Erik Jordö Andreasson tilldelades kulturstipendiet ”som uppmuntran och stöd till fortsatt utveckling inom grafisk form och design, områden inom bildkonsten där han visat stor kreativitet och begåvning”.

Vanja Holm och Gunnar Häggström

Erik Jordö Andreasson och Gunnar Häggström

Vill du ordna ett offentligt kulturarrangemang i kommunen? Sök kulturbidrag!

Kontakt

Planeringsledare
Margreth Tallvid
031-724 64 32
margreth.tallvid@harryda.se

Beställning av blankett för kulturbidrag:

Senast ändrad: 2020-02-05

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok