Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Ny verksamhetschef för kultur och fritid

Sanna Eskilsson Juhlin är ny verksamhetschef för kultur och fritid inom Härryda kommun. Hon kommer närmast från Göteborgs stad där hon arbetat som områdeschef för kultur och fritid. Sanna tillträdde tjänsten 17 augusti 2020.

En leende Sanna står framför några gröna buskar utanför kulturhuset.

Hej Sanna, välkommen till Härryda kommun!

Hur ser din bakgrund ut?

Jag kommer senast från Göteborgs stad, och har arbetat som områdeschef i Angered med ungefär samma uppdrag som jag ska ha här, med ansvar för kulturhus- och bibliotek, kulturskola och fritid. Under åren har jag arbetat med kulturskola och med ungas skapande på olika sätt och vis. Har även arbetat regionalt med 49 kommuner. Från början är min utbildning kulturproducent. Jag har bland annat varit filmkonsulent i Trollhättan, och arbetat med film, media, radio, utställningar och filmfestivaler på olika sätt genom åren.

Vad var det som lockade med tjänsten i Härryda?
Genom mitt regionala uppdrag har jag haft lite koll på Härryda kommun. Och den har varit en favoritkommun som jag alltid har haft ett gott öga till. En kommun som har varit lätt att samarbeta med och med en transparant organisation.

Jag tror också att det finns möjlighet till att komma snabbare från idé till handling i en mindre kommun. Det som också lockade mig med Härryda kommun var att man satsar på två kulturhus och har en uttalad önskan om att skapa förutsättningar för barn och unga. En viktigt prioriteringsfråga!

Det är också en otroligt vacker kommun med alla små sjöar. Jag gillar också att det är en kommun som har både landsbygd och större tätorter.

» Det som lockade mig med Härryda kommun var att man satsar på två kulturhus och har en uttalad önskan om att skapa förutsättningar för barn och unga. En viktig prioriteringsfråga! «

Vilka utmaningar ser du framför dig?
Jag har funderat jättemycket på hur vi kan erbjuda kultur och olika evenemang i och med det här coronaviruset... Men det finns ju också mycket spännande som händer tack vare - eller på grund av detta – och jag ser nya möjligheter med digitala satsningar. Vi kanske till och med kan nå fler människor den vägen... även om kulturupplevelser i många fall kräver en fysisk närvaro. Det är en utmaning minst sagt.

Vi har även nationellt och rent budgetmässigt utmaningar framför oss. Även om vi inte vet hur mycket det kommer att påverka oss i Härryda. Att få ihop det, och att lyckas göra saker tillsammans är jätteviktigt. Att hålla fokus på de människor vi finns till för.

Varför tycker du att det är viktigt med ett kultur- och fritidsliv i en kommun?
Jag tror att det någonstans handlar om hela vårt ekosystem som människor. Områden som kultur- och fritid är det som gör att vi människor mår bra.

Det handlar även om mänskliga rättigheter - rättigheten till ett språk, rättigheten att få vara sig själv och att få uttrycka sig genom skapande. Jag tror att vi kan bidra till att skapa bryggor mellan människor från olika grupper.

Vad gillar du att göra på din fritid?
Jag umgås mycket med min familj. Det vill säga att jag hänger vid fotbollsplaner och handbollshallar just nu...

Annars gillar jag att kolla på film, utställningar och att läsa. Under sommaren har det blivit att kolla mycket på svenska tv-serier. Nu håller jag precis på att läsa de sista sidorna på "Jag for ner till bror" av Karin Smirnoff.

» Jag ser fram emot hur vi ska hjälpas åt att ”skickliggöra” varandra inom kommunen! «

Vad ser du fram emot i ditt kommande uppdrag?
Att få reda på vad Härryda menar med att ”vi vågar”... Det ska bli spännande att se hur kommunens visionsarbete kommer att gestalta sig. Jag ser stora möjligheter till samarbeten för att skapa hållbarhet och långsiktighet.

Jag ser fram emot hur vi ska hjälpas åt att "skickliggöra" varandra inom kommunen!

Kontakt

Susanna Eskilsson Juhlin

Kultur- och fritidschef 
031-724 64 34
susanna.eskilsson.juhlin@harryda.se

Senast ändrad: 2020-08-21

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok