Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Kultur i skola och förskola

Kultur Härryda arbetar på många sätt med att ge barn och unga spännande kulturupplevelser, både på fritiden och inom skolan.

Alla barn har rätt till kultur

För att barnen i kommunen ska få ta del av kultur under sin uppväxt arbetar Kultur Härryda med grundskolan och förskolan. Vi har som mål att alla barn från 4 år och upp till årskurs 9 ska få minst en kulturupplevelse av hög kvalitet per år. På det sättet kommer alla barn att under sin skoltid ha mött många olika kulturformer, som teater, dans, musik, författarbesök och skolbio. Det kan även vara eget skapande tillsammans med professionella kulturaktörer i form av till exempel workshops i dans och drama eller en dag med fördjupning i slöjd. Detta görs främst inom Kulturrådets Skapande skola-satsning. 

Två par vita gymnastikskor med gröna äpplen ovanpå.

”Barn har rätt att till fullo delta i det kulturella och konstnärliga livet och ha lika möjligheter för kulturell och konstnärlig verksamhet” — ur FN:s barnkonvention

Vi som arbetar med Kultur i skola och förskola är barnkultursamordnaren tillsammans med styrgruppen som består av representanter för rektorer och förskolechefer, grundskoleadministrationen, kulturskolan och barn- och skolbibliotekarier i kommunen.

Styrgruppen har också hjälp av kulturombuden, som finns på skolorna och förskolorna. Kulturombuden sprider information om kulturaktiviteterna och är också delaktiga i urval och planering av det som barnen får uppleva. På skolorna för senaredelen finns även elevkulturombud som är med och väljer ut kulturaktiviteter.  

Kontakt

Kultursamordnare
Hanna Uddenberg
031-724 64 33
hanna.uddenberg@harryda.se


Vid övriga frågor välkommen att kontakta kultur@harryda.se

På Kulturrådets webbplats kan du läsa mer om Skapande skola Länk till annan webbplats.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok