Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Regional satsning på dans

Kultur i Väst har med stöd från Kulturrådet kunnat fortsätta arbetet med projektet "KOKO kommunkoreograf" där en grupp dansare arbetar i en kommun under ett år. De koreografer som 2020 kommer vara verksamma i Härryda kommun är Bronja Novak Lindblad, Fanny Kivimäki och Johanna Ehn från kompaniet Big Wind.

– Vi är jätteglada att kunna stötta våra kommuner i Västra Götaland, i större, långsiktiga satsningar på dansen. Det ska bli väldigt spännande att följa kommunkoreograferna i Härryda under året! Anna Åkerström, danskonsulent på Förvaltningen för kulturutveckling.

Om projektet KOKO kommunkoreograf

KOKO kommunkoreograf är ett utvecklingsprojekt för att stärka och utveckla strukturer för dansresidens i kommuner. Här arbetar en grupp danskonstnärer i en kommun under ett helt år.

Projektet är framtaget av DIS, Dans i Stockholms stad och län. Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen är projektägare för KOKO kommunkoreograf i Västra Götaland 2020–2023. Under 2020 har Härryda kommun egna kommunkoreografer inom ramen för KOKO. Satsningen genomförs med finansiellt stöd av Statens kulturråd, Härryda kommun och Förvaltningen för kulturutveckling.

- Våra förhoppningar är att hela kommunen ska få möta dans. Vi önskar oss att dansen ska vara inbjudande, ha låga trösklar och inte vara för högtidlig. Alla ska kunna få plats i KOKO, den som dansat innan, den som aldrig dansat och till och med den som inte vågar dansa. Hanna Uddenberg, kultursamordnare i Härryda

Dansplaneten, en film om samtida dans:

Följ kommunkoreograferna

Kulturrådet
På bilden står det KOKO kommunkoreograf. Klicka för att komma till modellhandboken från Stockholms arbete med KOKO 2016-2018.

Klicka för att komma till modellhandboken från Stockholms arbete med KOKO 2016-2018.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok