Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Om dansarna

Porträtt på de tre koreograferna Bronja, Fanny, och Johanna.

Foto: Lina Ikse

Bronja Novak Lindblad

Dansare och koreograf

Bronja utbildade sig 1988-92 i London och Kanada, och har skapat och spelat föreställningar för vuxna och barn i över 25 år. Hon har varit med i den fria professionella frigruppen Big Wind - musik, dans och teater sedan 1994 och färgat håret rosa sedan 2001 (!). Hon har en lätt komisk ådra i sig som hon gärna förmedlar i sina improvisationer.

Hennes tidigare verk har varit många och senast spelade hon Volter och Ampere på Landvetters Kulturhus. Mest känt av alla är nog Ballet de la mc. Hon är ärad med många stipendier och även Göteborgs Danspris.

Att vara nära och i kontakt med publiken är lika viktigt som att presentera dans som en levande tavla för åskådning. - Bronja

Dansare står mot turkos bakgrund.

Foto: Lina Ikse

Johanna Ehn

Dansare och koreograf

Johanna arbetar med modern och nutida dans men även med improvisation, sång och slagverk. Musiken är en viktig utgångspunkt för hennes arbete, det är i rytmen, gunget svänget dansen blir till.

Johanna är utbildad till dansare och danspedagog under åren 1997-2001 vid Danshögskolan i Stockholm och School for New Dance Development i Amsterdam, Holland 2001-2002.

Som dotter till Maria Grahn, skådespelerska i Nationalteatern, är Johanna praktiskt taget uppvuxen på och runt scenen.

Dansare hoppar mot turkos bakgrund.

Foto: Lina Ikse

Fanny Kivimäki

En kraftfull danskonstnär i nära kontakt med publiken. Med bas i Göteborg skapar hon föreställningar för teatrar, gallerier och offentliga platser.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok