Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Kommunkoreograf Härryda 2020

Under året kommer tre koreografer skapa dansmöten i hela Härryda kommun. Dans för alla kroppar och åldrar, dans på väntade och oväntade ställen och dans för vana och ovana - här vågar vi!

De koreografer som är verksamma här under 2020 är Bronja Novak Lindblad, Fanny Kivimäki och Johanna Ehn från kompaniet Big Wind.

Foto: Lina Ikse Bergman

På gång!


Pop up 6 juli

Måndag 6 juli åker våra kommunkoreografer på en miniturné och dyker upp med dans på några badstränder i kommunen. Håll ögonen öppna så kan du få chansen att vara med och skaka loss i sanden! Alla kan vara med och dansa och vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och håller avstånd.

Vill du dansa med oss?

Vi söker grupper att dansa med. Grupper som redan finns eller nya som vi skapar ihop. Målet är att skapa gemenskap genom dans och rörelse. Ni kan vara en liten grupp, ett helt lag eller en nyfiken eldsjäl. Vi startar vecka 38 men vi svarar hela sommaren så hör av er om ni är nyfikna på att veta mer!

Vi vill skapa gemenskap genom dans och rörelse

Lunchdisco pop up

På dansens dag den 29 april dansade vi pop up-disco på avstånd i Mölnlycke centrum. Vi hoppas kunna göra distansdisco snart igen!

Dansande blombukett till kommunens seniorer

Den dansande blombuketten rör sig utanför utanför senior- och äldreboenden i en härlig improvisation. Titta ut genom fönstret, innergård eller motsvarande och upplev dans utan att åka bort eller att behöva samlas i grupp.

Under vecka 14 besökte vi Landvetterträffen, Ekdalagården, Rådahemmet, Säterigården, Bygården och Hönekulla. Vecka 16 dansade vi utanför Östra Bygården, Rävlanda Björkelid, Säterigården och Ekdalagården. Vecka 20 var vi ute igen!

Maila gärna oss vid intresse: koko@bigwind.se

Färgglada människor i rörelse med blomlika utsmyckningar i grönt, rött och gult.

Dans i hela kommunen


Danskontor

Möt Bronja, Johanna och Fanny när de reser runt i kommunen. Under våren har de satt upp ett så kallat "danskontor" för att möta dig på din ort.

Kommundansen

En dans med rörelser från kommunens alla 13 orter har tagits fram specifikt för Härryda kommun. En video med rörelserna kommer publiceras för att så många som möjligt ska kunna lära sig dem.

Öppna repetitioner och föreställningar

Under året kommer du kunna ta del av dansarnas verk på väntade och oväntade platser runt om i kommunen. På den här sidan, eller i vår kalender hittar du vad som är på gång.

Kommunkoreograferna kommer till dig

Har du en dansidé som du vill ha hjälp med? Vill du ha besök av Fanny, Bronja och Johanna för att prata om möjligheter för dans på din skola, arbetsplats, ditt boende eller företag? Hör av dig så försöker vi hitta ett tillfälle att träffas för att prata mer om samarbeten. Maila gärna oss på koko@bigwind.se.

Foto: Lina Ikse Bergman

Kultur i Väst, communitydans

Följ kommunkoreograferna

Instagram: @koko_harryda
Facebook: @kommunkoreograflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturrådet
På bilden står det KOKO kommunkoreograf. Klicka för att komma till modellhandboken från Stockholms arbete med KOKO 2016-2018.

Klicka för att komma till modellhandboken från Stockholms arbete med KOKO 2016-2018.

Senast ändrad: 2020-06-24

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok