Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Kommunkoreograf Härryda 2020

Under året kommer tre koreografer skapa dansmöten i hela kommunen. Dans för alla kroppar och åldrar, dans på väntade och oväntade ställen och dans för vana och ovana - här vågar vi!

De koreografer som 2020 kommer vara verksamma i Härryda kommun är Bronja Novak Lindblad, Fanny Kivimäki och Johanna Ehn från kompaniet Big Wind.

Foto: Lina Ikse Bergman

På gång!


Lunchdisco pop-up

På dansens dag den 29 april dansade vi pop-up disco på avstånd i Mölnlycke centrum. Vi hoppas kunna göra distansdisco snart igen!

Dansande blombukett till kommunens seniorer

Den dansande blombuketten rör sig utanför utanför senior- och äldreboenden i en härlig improvisation. Titta ut genom fönstret, innergård eller motsvarande och upplev dans utan att åka bort eller att behöva samlas i grupp.

Under vecka 14 besökte vi Landvetterträffen, Ekdalagården, Rådahemmet, Säterigården, Bygården och Hönekulla. Vecka 16 dansade vi utanför Östra Bygården, Rävlanda Björkelid, Säterigården och Ekdalagården. Vecka 20 var vi ute igen!

Maila gärna oss vid intresse: koko@bigwind.se

Färgglada människor i rörelse med blomlika utsmyckningar i grönt, rött och gult.

Dans i hela kommunen


Danskontor

Möt Bronja, Johanna och Fanny när de reser runt i kommunen. Under våren har de satt upp ett så kallat "danskontor" för att möta dig på din ort.

Kommundansen

En dans med rörelser från kommunens alla 13 orter har tagits fram specifikt för Härryda kommun. En video med rörelserna kommer publiceras för att så många som möjligt ska kunna lära sig dem.

Öppna repetitioner och föreställningar

Under året kommer du kunna ta del av dansarnas verk på väntade och oväntade platser runt om i kommunen. På den här sidan, eller i vår kalender hittar du vad som är på gång.

Kommunkoreograferna kommer till dig

Har du en dansidé som du vill ha hjälp med? Vill du ha besök av Fanny, Bronja och Johanna för att prata om möjligheter för dans på din skola, arbetsplats, ditt boende eller företag? Hör av dig så försöker vi hitta ett tillfälle att träffas för att prata mer om samarbeten. Maila gärna oss på koko@bigwind.se.

Foto: Lina Ikse Bergman

Regional satsning på dans

Kultur i Väst har med stöd från Kulturrådet kunnat fortsätta arbetet med projektet "KOKO kommunkoreograf" där en grupp dansare arbetar i en kommun under ett år. De koreografer som 2020 kommer vara verksamma i Härryda kommun är Bronja Novak Lindblad, Fanny Kivimäki och Johanna Ehn från kompaniet Big Wind.

– Vi är jätteglada att kunna stötta våra kommuner i Västra Götaland, i större, långsiktiga satsningar på dansen. Det ska bli väldigt spännande att följa kommunkoreograferna i Härryda under året! Anna Åkerström, danskonsulent på Förvaltningen för kulturutveckling.

Om projektet KOKO kommunkoreograf

KOKO kommunkoreograf är ett utvecklingsprojekt för att stärka och utveckla strukturer för dansresidens i kommuner. Här arbetar en grupp danskonstnärer i en kommun under ett helt år.

Projektet är framtaget av DIS, Dans i Stockholms stad och län. Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen är projektägare för KOKO kommunkoreograf i Västra Götaland 2020–2023. Under 2020 har Härryda kommun egna kommunkoreografer inom ramen för KOKO. Satsningen genomförs med finansiellt stöd av Statens kulturråd, Härryda kommun och Förvaltningen för kulturutveckling.

- Våra förhoppningar är att hela kommunen ska få möta dans. Vi önskar oss att dansen ska vara inbjudande, ha låga trösklar och inte vara för högtidlig. Alla ska kunna få plats i KOKO, den som dansat innan, den som aldrig dansat och till och med den som inte vågar dansa. Hanna Uddenberg, kultursamordnare i Härryda

Dansplaneten, en film om samtida dans:

Kultur i Väst, communitydans

Följ kommunkoreograferna

Instagram: @koko_harryda
Facebook: @kommunkoreograflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturrådet
På bilden står det KOKO kommunkoreograf. Klicka för att komma till modellhandboken från Stockholms arbete med KOKO 2016-2018.

Klicka för att komma till modellhandboken från Stockholms arbete med KOKO 2016-2018.

Senast ändrad: 2020-05-26

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok