Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Konst och utställningar

På Guldsmedsplatsen utanför kulturhuset visas utställningar för allmänheten. Oftast är det fotokonst som syns här. Ibland går det också att ta del av utställningar i huset. Här nedan kan du se ett urval. 

Brutus Östling: Under Afrikas himlar

20 september - 24 oktober

Flodhästar i vatten, fotograferade i motljus.

Foto: Brutus Östling

Brutus Östling, född 1958, är flerfaldigt prisbelönt fotograf och författare som hyllats bland annat för sina mycket personliga fågelbilder. Bland de många utmärkelser han fått finns Årets Naturfotograf 2006 och Augustpriset 2009.
Fyra av Brutus Östlings fotoböcker har genom åren utsetts till Årets Pandabok av Världsnaturfonden.
Boken Under Afrikas himlar blev Årets Pandabok 2019, och engagemanget för djuren och den unika livsmiljön på savannen är också det vi får ta del av i den här utställningen.

Utställningen visas på Guldsmedsplatsen utanför kulturhuset.

Arkiv


Saga Wendotte: Little people

April-maj 2021. Saga Wendottes bilder tar med oss rakt in i fängslande scenerier där barn med stora oskuldsfulla ögon möter vår blick. Vid första anblick ser vi de docklika barnen i sina idylliska landskap. Men det är något vagt surrealistiskt över bilderna. Under den perfekta ytan lurar något som skaver och oroar. Vilka är de här små människorna som ser så ensamma och allvarliga ut, och vad gör de egentligen? Frånvaron av vuxna är högst påtaglig. Är barnen oskyldiga eller är det de som driver händelseförloppet?

Helene Schmitz: The Forest

September-oktober 2020. Helene Schmitz är en av Sveriges mest uppmärksammade fotografer både inom landet och internationellt. I serien The Forest porträtterar hon produktionsskog i Älvdalen och skogarna i Västmanland efter den stora skogsbranden 2014. Bilderna beskriver hur levande, artrika skogslandskap har trängts undan och omvandlats till effektiva produktionsytor.

Lisen Stibeck: Daughters

Mars 2020. Fotograf Lisen Stibeck reste under fyra år runt i världen och porträtterade flickor och kvinnor från olika länder och med olika social bakgrund. Trots skillnaderna har de mycket gemensamt, inte minst detta att de ännu inte stängt dörren till den värld av skiftande identiteter som vi har så nära till under barndomen.

Johan Bävman: Swedish Dads

September-oktober 2019. Porträtt av pappor som tillhör den lilla andelen som väljer att stanna hemma med sitt barn i minst sex månader. Fotograf Johan Bävman utforskar papparollen och den moderna mansrollen.

Hjässan är kal

November-december 2019. Om att vara man i övre medelåldern. 20 män har berättat för Annica Carlsson Bergdahl och fotograferats av Elisabeth Ohlson Wallin.

Elisabeth Ohlsson Wallin: Medmänsklighet

Februari-mars 2019. Fotografier på temat demokrati och människors lika värde.

Ikoner - en utställning om att få finnas

Mars-april 2019. Utställningen är producerad av Fotografiska och ett samarbete med Glada Hudikteatern, fotograf Emma Svensson och kostymörer Linda Sandberg och Helena Andersson.

Jesper Molin: Min pappa Kamilla

Augusti-september 2018. Fotografens bearbetning av sin pappas förändring från man till kvinna.

Jerry Niemi: Miniatyrer

April-maj 2018. Vardagliga bestyr i en värld full av miniatyrer.

Jan Stenmark: Människor som finns

September-oktober 2017. Stenmarks tio bästa bilder ur boken Männskor som finns.

Graffiti live med Ollio

Januari 2017. Jonathan "Ollio" Josefsson uppförde sitt verk som idag går att se i biblioteket på våning ett.

Amy Helene Johansson, fotojournalist

Maj 2017. Möten med människor från Bangladesh.

Paul Hansen: Kampen om Ukraina

Maj 2016. Vardagen skildrad från konfliktområden.

Mats Alfredsson, street-fotograf

September-oktober 2016. Gatans liv fångat från metropoler över hela världen.

Ciprian Gorga: An ordinary boy

December 2016. Skildring av André Olofssons resa som transperson.

Elisabeth Ohlson Wallin

Oktober 2015

Kontakt

Kultursamordnare Anna Bramsved

anna.bramsved@harryda.se

031-7248706

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok