Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Feriejobb kultur 2020

Röd rök, en tunnel med en person i bakgrunden. Människor står och tittar på den.

Feriejobb kultur 2020 presenterar 3075, en dystopisk kortfilm

Filmen som handlar om hållbarhet och miljö går att se här nedan och på youtube. Du kan också se "3075, bakom kulisserna", en film om det tre veckor långa arbetet med skapandet av filmen.


Eget skapande

"Vi skapar allt till filmen, både musik, scenografi, kostymer och regi. Inte nog med det, vi sköter också marknadsföringen själva, inom det området har vi bland annat skapat instagram kontot @feriejobbkultur. Vårt tema för filmen är miljöpåverkan framför allt genom plast. Vi kommer också göra en utställning som visas på kulturhusen med kläderna och skulpturerna som varit rekvisita i filmen. Även vår musik som vi skapar ska släppas på youtube," säger Esther, en av feriejobbarna 2020.

Bakom kulisserna

Film om feriejobb kultur skapad av feriejobbarna Alva, Jenni och Klara


Så har vi arbetat

Feriejobb kultur får skapa utifrån sina egna idéer under tre veckors tid. De fick ett tema att utgå från, och redan första dagen var vi tillsammans eniga om att göra en film om miljö och plast. Ungdomarna fick sedan välja inriktning på sitt arbete genom att dela upp sig inom områdena musik, dans, rekvisita/kostym och film.

Musikgruppen gjorde på egen hand inspelningar av ljud och musik. De arbetade främst i studion med musikproduktion och skapade den musik som användes i filmen. En annan grupp tog fram filmidén och gjorde en tidplan och bildmanus med mera. Den gruppen har också filmat och redigerat. Skapargruppen arbetade i ateljén med kostymer och rekvisita av återvunnet material och skräp. Deras kreationer är de som syns i filmen, och går också att se på våra kulturhus och bibliotek under hösten. Flera av ungdomarna har också dansat och skådespelat i filmen.

"Det är full aktivitet i kulturhuset - jag är jätteimponerad, både av ungdomarnas kreativitet och deras goda sammanhålling." - Anna Gustafsson, handledare

Röd bild med rök, tre personer står med masker och tittar in i kameran

Feriejobb kultur 2020 är:

Alva Carlström, Jenni Hiltula, Klara Frilén, Adam Ryberg, Linn Loh Lindholm, Theo Wångdahl, Simon Frantzich, Esther Blom, Noel Hällqvist, Matilda Sanner, Klara Folkesson och Klara Lemurell.
Handledare: Anna Gustafsson (Landvetters kulturhus) med god hjälp av Niklas Olovsson (Kulturskolan).

Bilden visar en persons ben, kläderna är streetwear. Grön och gul rök väller in från sidan.

Så söker du feriejobb kultur

På feriejobb kultur söker vi dig som älskar att uppträda och håller på med musik, teater, dans eller skapande av något slag. Det är en stor fördel om du trivs på scenen och gillar att arbeta i grupp och skapa tillsammans med andra. På arbetet har du två handlerade från kulturhuset och kulturskolan som har kunskap inom dans, musikproduktion, design, filmskapande, arrangörskap med mera.

Ansökningsperiod: 17 februari - 27 mars 2020
Jobbperiod: 27 juli - 14 augusti 2020
Plats: Landvetters kulturhus

Feriejobb med inriktning kultur är en chans för dig som som är 16-17 år att sommarjobba med kulturinriktning. Till feriejobb kultur ansöker du tillsammans med ett personligt brev där du skriver lite kort om dig själv och vad du skulle vilja göra. Ansöker gör du under våterminen på harryda.se/feriejobblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du läsa mer om feriepraktik och hur ansökan går till.

"Det är otroligt roligt och en bra möjlighet att sommarjobba med något man älskar. Man utvecklas själv och tillsammans med andra."

- Martin 2018

Kontakt

Anna Gustafsson, kulturutvecklare unga


anna.m.gustafsson@harryda.se

031-724 87 10

På vår youtubekanallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se kortfilmen 3075, behind the scenes, modeshowen samt höra all musik som skapats till filmen!

Senast ändrad: 2020-09-01

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok