Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Feriejobb kultur

Sommarjobbet där din kreativitet står i fokus.

En bild på kulturhuset med tre cyklande unga framför. Läskiga händer sträcker sig emot dem. Färgerna går i grönt och orange.

2021 skapade Feriejobb kultur en zombiefilm. Spänning och äventyr utlovas i kortfilmen där zombies sprider skräck i Landvetter. I Rutten har zombies tagit över, de enda överlevarna är tre föräldralösa syskon, vars viljor går isär. Vi får följa deras kamp för överlevnad i ett samhälle som inte längre är anpassat för människor. Det visar sig att en gammal radio blir till stor hjälp när de ska hämnas sina föräldrar. Allt detta i en spännande kamp på liv eller död.

Förutom filmvisning presenterar feriejobb kultur sin kostym och rekvisita i en utställning.

Bilden visar en hand som filmar med en telefon. I filmen syns en person med en elgitarr. Orange rök kommer från sidorna.

"Detta är världens bästa sommarjobb <3"""

- Feriejobbare 2021

Vad är Feriejobb kultur?

Feriejobb med inriktning kultur är en chans för dig som är 16-17 år att sommarjobba med kulturinriktning. Tillsammans skapar vi en film på ett tema. I filmproduktionen ingår arbete som manusförfattare, musikproduktion, film och foto, redigering, marknadsföring, skådespeleri, koreografi, arrangörskap och regi. Till feriejobb kultur ansöker du tillsammans med ett personligt brev där du skriver lite kort om dig själv och vad du skulle vilja göra. På arbetet har du två handledare från kulturhuset och kulturskolan som har kunskap inom dans, musikproduktion, design, filmskapande, producentarbete med mera. Ansöker gör du på harryda.se/feriejobb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där kan du läsa mer om feriepraktik och hur ansökan går till.

Här kommer en hälsning från coacherna till alla som sökte jobbet:

"Hej! Vi är väldigt tacksamma för alla ansökningar som kommit in till feriejobb kultur 2021. Det har varit otroligt svårt att välja bland rekordmånga sökande. Vi har tillslut valt en grupp med stor bredd inom musik, dans, teater, filmskapande och arrangörskap, och vi har försökt få till ett så mixad gäng som möjligt inom dessa kvalitéer. Ni som inte fått jobbet lottas vidare inom de andra feriejobben ni sökt. Det är många sökande och något färre arbetsplatser på grund av pandemin, ett tufft år på många vis. Därför skulle vi bli jätteglada om ni hittar oss även på andra sätt i framtiden. Med egna idéer inom arrangörskap, eller som deltagare i något projekt. Håll gärna utkik efter fler aktiviteter som kommer dyka upp! Och slutligen, hjärtligt välkomna att söka nästa år igen. Allt gott önskar vi er!" Anna och Niklas på Landvetters kulturhus och Härryda kulturskola.

Ansökningsperiod: 22 februari - 31 mars 2021
Jobbperiod: 26 juli - 13 augusti 2021
Plats: Landvetters kulturhus

Röd bild med rök, tre personer står med masker och tittar in i kameran

"Jag lärde mig att arbeta i ett team.""

- Feriejobbare 2021

I menyn kan du läsa mer om feriejobb kultur från tidigare år.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok