Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Mer om Kulturskolan

Kulturskolan har kurser i bild, dans, rytmik, teater, sång, kör och mer än 15 olika musikinstrument. Men vi gör förstås så mycket annat. Vill du veta mer om vilka vi är, hur vi tänker kring vår verksamhet, var vi finns eller vilka spännande samarbeten och projekt vi jobbar med? Då är det här sidan för dig!

Elever som sitter med ryggen mot kameran på en trappa ner mot en å. De har svarta t-shirts med texten Kulturskolan på ryggarna.

En liten paus under Hollandsturnén, maj 2018 Foto: Erna Olovsson

Vår verksamhet

Kulturskolan vill verka för att alla barn och unga i vår kommun får

  • uppleva styrkan och glädjen i att utöva konst och kultur
  • utvecklas till det de önskar och har förmåga till
  • växa tillsammans med andra

I vår kursverksamhet träffar vi varje vecka ungefär 1500 barn och unga mellan 5-20 år. Genom skolsamverkan i olika former och skolföreställningar får vi dessutom många tillfällen att möta kommunens alla skolelever.

Det är också viktigt för oss att vara en aktiv och synlig verksamhet i kommunen, därför har vi ett stort utbud av offentliga evenemang som är öppna för dig som besökare. 

Kulturskolan & skolan

Estetiska programmet på Hulebäcksgymnasiet
Hulebäcksgymnasiet har ett estetiskt program med sex olika inriktningar. Våra musiklärare undervisar många av de elever som väljer att spela ett orkesterinstrument eller att gå på deras unika slagverksinriktning. Läs mer om Hulebäcks estetiska program här. Länk till annan webbplats.
Projekt

Ibland kommer Kulturskolans lärare ut till skolorna för att jobba tillsammans med elevgrupper under en begränsad period. Det kan vara allt från dramaprojekt till sceniska musikprojekt.
Skolföreställningar
Varje år möter vi flera tusen av kommunens elever i våra skolföreställningar! Alla barn i årskurs 1 & 2 får se lärarföreställningen Kulturkaramellen, vi har rytmikallsång för de yngre årskurserna och förutom det bjuder vi in skolklasser till en mängd elevföreställningar.
Lovkurser
Kulturskolan arrangerar ofta kortare lovkurser på skolloven. De är förstås både för dig som redan är elev på Kulturskolan men också för dig som inte har mött oss tidigare.  

Kulturskolan & samhället

Publika evenemang
Kulturskolan gör över 200 offentliga framträdanden varje år, det är inte lite det! Men vad är väl en föreställning utan publik? Titta gärna vad som händer i Kulturskolans kalender, vi blir så glada om du vill besöka oss. Och det är alltid fri entré!
Kulturskolans intresseförening
Intresseföreningen betyder mycket för Kulturskolans elever och lärare. De vill också hjälpa till att göra Kulturskolan synlig både för beslutsfattare och kommunens invånare. Läs mer om Intresseföreningen här.
Mölnlycke blåsorkester
Att spela ett instrument har du glädje av hela livet! Men det kan vara svårt att hitta ett forum att musicera i när kulturskoletiden är över. Därför har Kulturskolan ett nära samarbete med Mölnlycke blåsorkester, där är våra äldre och före detta elever alltid välkomna! Läs mer om Mölnlycke blåsorkester här. Länk till annan webbplats.

Kulturskolan nationellt & internationellt

Vi vet hur viktigt det är att inspireras och få nya intryck för att utvecklas. Därför jobbar vi aktivt med kulturella och kreativa möten även utanför kommunens gränser.

Kulturskolan samarbetar gärna med närliggande kulturskolor för gemensamma projekt, festivaler eller läger. Varje år deltar många av våra musikelever i det stora internationella musiklägret Side by Side by El Sistema i centrala Göteborg. El Sistema har utgjort en inspirationskraft för kulturskolans utveckling i Sverige och vi får ibland ta emot gästlärare som har workshops och clinics med våra elever.

Tack vare närheten till Göteborg försöker vi dra nytta av våra fina kulturinstitutioner. Vi kan åka med elevgrupper på studiebesök och konserter till Konstmuseet eller Konserthuset. GWO (Göteborg Wind Orchestra) har också under många år fungerat som förebilder och ledare vid gemensamma blåsorkesterdagar.

Ibland åker olika elevgrupper från Kulturskolan utomlands på orkesterturnéer eller som deltagare i internationella musikfestivaler. Vi har även drivit internationella projekt med EU-bidrag.

Här är Kulturskolan

Vi finns i kommunens alla delar! Eftersom vi har ett ganska speciellt kursutbud som ofta kräver ändamålsenliga, större lokaler är vi glada att vi har tillgång till kommunens fina kulturhus i Landvetter och Mölnlycke, Hindås station, Hulebäcksgymnasiet och egna lokaler i Gula villan i Rävlanda. I Mölnlycke har Kulturskolan ett helt eget hus där vi har mycket av vår undervisning. En del av vår instrumental- och rytmikundervisning sker också på kommunens olika skolor. Här kan du läsa mer om var undervisningen äger rum.

Kontakt

Expedition, elevärenden

031-724 62 11

kulturskolan@harryda.se


Kulturskolechef
Anna-My Zetterberg
031-724 62 09
anna-my.zetterberg@harryda.se


Administratör
Karin Amin
031-724 62 11
karin.amin@harryda.se


Planeringsledare
Jenny Björkqvist
031-724 63 15
jenny.bjorkqvist@harryda.se


Postadress
Kulturskolan/Kulturhuset
Biblioteksgatan 2
435 30 Mölnlycke


Besöksadresser
Här hittar du till Kulturskolans lokaler

Kulturskolans logga med färgglada prickor

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok