Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Kulturskolan i Bollebygd

Kulturskolan finns till för dig som är barn och ung i Bollebygds kommun! Vi har kurser i dans, elbas, gitarr, piano, slagverk och teater.

Verksamheten på Kulturskolan i Bollebygd sker i samarbete med Härryda kommun. Det innebär bland annat att Härryda kulturskola ansvarar för administration och ledning av Kulturskolan i Bollebygd.

I mån av plats kan du som vill spela ett blås- eller stråkinstrument, sjunga eller gå en bildkurs delta i någon av alla de kurser som finns på Kulturskolan i Härryda. Undervisningen sker då i Härryda kommun.

Kulturskolans kurser i Bollebygd

EN grupp med danselever som gör en flygplansliknande diagonal rörelse med armarna

Dans

Att dansa ger energi, glädje och gemenskap! I Kulturskolans dansgrupper lär du dig dansens grunder och får prova på olika stilar.
Från årskurs 2

Svart bild med foton av gitarr, elbas och piano

Gitarr, piano & elbas

Är du sugen på ett instrument som du kan spela på i många olika sammanhang och i vilken musikstil som helst? Välj mellan gitarr, piano eller elbas!
Från årskurs 3

Trumset

Slagverk

Slagverk är ett samlingsnamn för alla instrument du spelar på med händer eller klubbor. På Kulturskolan börjar vi med att lära oss spela trumset!
Från årskurs 3

Teaterelev som provar en huvudbonad med fjädrar och solglasögon

Teater

Tycker du att det är roligt med teater? Då är teater- & musikal något för dig! Vi gör teaterövningar, improvisationer och föreställningar.
Från årskurs 2

En grupp rytmikelever som dansar med färgglada sjalar

Barnkör

Att sjunga är roligt och det är ännu roligare att göra det tillsammans. I vår barnkör har vi alltid sångglädje och skaparlust i fokus!
Årskurs 1-3 (Ingen kör under ht-21)

En grupp musikanter som spelar trombon, trumpet, saxofon och gitarr

Övriga kurser

I mån av plats kan du delta i kurser på Kulturskolan i Härryda, till exempel spela ett blås- eller stråkinstrument eller gå en bildkurs.
Undervisningen sker i Härryda kommun

Bra att veta

Undervisningen sker främst på Bollebygdsskolan. Viss instrumentalundervisning finns också på några av kommunens övriga skolor. Lektionstider för instrumentallektionerna planeras i samråd med undervisande lärare, lektionstider för dans och teater hittar du här.

I de lila rutorna hittar du information om hur du ansöker, kurstider, avgifter och regler. 

Kontakt

Expedition, elevärenden

031-724 62 11

kulturskolan@harryda.se


Kulturskolechef
Anna-My Zetterberg
031-724 62 09
anna-my.zetterberg@harryda.se


Administratör
Karin Amin
031-724 62 11
karin.amin@harryda.se


Planeringsledare
Jenny Björkqvist
031-724 63 15
jenny.bjorkqvist@harryda.se


Postadress
Kulturskolan/Kulturhuset
Biblioteksgatan 2
435 30 Mölnlycke


Besöksadresser
Här hittar du till Kulturskolans lokaler

Kulturskolans logga med färgglada prickor
Bokstaven i som i information

Avgifter & regler

Det kan vara bra att veta vilka regler som gäller på Kulturskolan och vad olika kurser kostar. Här hittar du info om våra avgifter och regler.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok