Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Ansök om plats till Kulturskolan

Du kan söka till Kulturskolans kurser under hela året, men tidigast terminen innan du är tillräckligt gammal att börja en kurs.

Så här ansöker du om plats

Du som vårdnadshavare ansöker om plats för ditt barn via vårt elevsystem SpeedAdmin. Här ansöker du om plats till Kulturskolan Länk till annan webbplats..

Du loggar in i elevsystemet med Mobilt BankID. Har du skyddad identitet eller inte har mobilt BankID ber vi dig ta kontakt med Kulturskolan på kulturskolan@harryda.se eller 031-724 62 11.

Bra att veta

När du har ansökt om plats, får du en bekräftelse på att vi har tagit emot den. Du blir sedan kontaktad igen när du fått plats, fram tills dess står du kvar i kön.

Vi antar elever i tur och ordning efter ansökningsdatum. Du har störst chans att få en plats vid terminsstarterna, men vi antar löpande under hela året. 

Du som redan är elev

Du som redan går en kurs behöver inte anmäla dig på nytt inför varje termin, du har kvar din plats tills du säger upp den. (Gäller ej rytmikkurserna, som är ettåriga.)

Om du går i våra gruppämnen, till exempel Bild, Dans, Kör och Teater, blir du automatiskt uppflyttad till äldre grupper. När det sker får du mejl från oss i slutet av vårterminen, med information om ny lektionsdag och lektionstid.

Du som är vårdnadshavare eller elev på Kulturskolan kan logga in på din egen sida. Där kan du (från september 2022):

  • se aktuella kurser och lektionstider
  • se din närvaro
  • avsluta kurser och söka till nya kurser

Här loggar du in som vårdnadshavare eller elev på Kulturskolan Länk till annan webbplats..

Går du i kulturskola i en annan kommun?

Du som går i kommunal kulturskola i en annan kommun och flyttar till Härryda eller Bollebygds kommun, har förtur till den kurs du går just nu. Skriv i så fall det som övrig information i din ansökan, och be sedan din nuvarande kulturskola att skriva ett intyg att du är elev hos dem.

En grupp rytmikelever som dansar med färgglada sjalar

Kontakt

Expedition, elevärenden

031-724 62 11

kulturskolan@harryda.se


Kulturskolechef
Anna-My Zetterberg
031-724 62 09
anna-my.zetterberg@harryda.se


Administratör
Karin Amin
031-724 62 11
karin.amin@harryda.se


Planeringsledare
Jenny Björkqvist
031-724 63 15
jenny.bjorkqvist@harryda.se


Postadress
Kulturskolan/Kulturhuset
Biblioteksgatan 2
435 30 Mölnlycke


Besöksadresser
Här hittar du till Kulturskolans lokaler

Kulturskolans logga med färgglada prickor
Bokstaven i som i information

Avgifter & regler

Det kan vara bra att veta vilka regler som gäller på Kulturskolan och vad olika kurser kostar. Här hittar du info om våra avgifter och regler.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok