Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Kommunkoreograf Härryda 2020

Under året kommer tre koreografer skapa dansmöten i hela Härryda kommun. Dans för alla kroppar och åldrar, dans på väntade och oväntade ställen och dans för vana och ovana - här vågar vi!

De koreografer som är verksamma här under 2020 är Bronja Novak Lindblad, Fanny Kivimäki och Johanna Ehn från kompaniet Big Wind.

Två dansare rör sig mot varandra. Färgerna går i turkos och grönt.

Foto: Lina Ikse

Pandemin tolkas i ett kreativt dansprojekt

Under hösten har kommunkoreograferna fördjupat sig i hur det varit att leva under en pandemi. Det har de gjort genom samtal och insamling av berättelser från människor de mött i olika åldrar från hela kommunen. Tillsammans med en grupp i Hindås har de sedan tolkat det insamlade materialet genom rörelse.

En fotograf har varit på plats för att dokumentera gruppens arbete och resultatet visas i en fotoutställning. I utställningen gestaltas tankar kring isolation, vardag, ensamhet, hopp, liv och död.

Utställningen visas först utanför Landvetters kulturhus den 14 november - 6 december. Vernissage med uppträdande från Hulebäcks danselever. Mer info inom kort!

Under våren 2021 går den också att se i Mölnlycke kulturhus, Hindås bibliotek och Rävlanda bibliotek.

Vi vill tacka Hindåsgruppen för att de delat med sig och möjliggjort detta projekt. Anders, Miriam, Ulla, Monika, Björn och Maria - utan er ingen utställning!

Tillsammans skapar vi något som ger mening idag, och som blir ett verk att uppleva även efter pandemin.


Tillhör du riskgrupp?

Du som är i riskgrupp uppmuntras att dela med dig av livet under covid-19.
Det kan du göra genom att skicka in texter, dikter, foton eller liknande. Det du bidrar med kommer bli en del av fotoutställningen och en samlad skrift, om du vill.

Så här kan du dela dina upplevelser av pandemin:

 • Maila till kultur@harryda.se
 • Lämna in på något av biblioteken.
 • Posta till:
  Hanna Uddenberg
  Mölnlycke kulturhus
  Härryda kommun
  435 80 Mölnlycke

Var noga med att ange avsändare om du vill ha tillbaka ditt material efteråt och om du vill bli omnämnd i programblad och liknande. Det går också bra att vara anonym för den som önskar. Har du frågor kan du ringa Hanna Uddenberg, kultursamordnare, 031-724 64 33.

Färgglada människor i rörelse med blomlika utsmyckningar i grönt, rött och gult.

Dans i hela kommunen


Lunchdisco pop up

På dansens dag den 29 april dansade vi pop up-disco på avstånd i Mölnlycke centrum. Under sommaren har vi gjort några pop-up-besök runt om i kommunen.

Dansande blombukett till kommunens seniorer

Den dansande blombuketten rör sig utanför utanför senior- och äldreboenden i en härlig improvisation. Titta ut genom fönstret, innergård eller motsvarande och upplev dans utan att åka bort eller att behöva samlas i grupp.

Under vecka 14 besökte vi Landvetterträffen, Ekdalagården, Rådahemmet, Säterigården, Bygården och Hönekulla. Vecka 16 dansade vi utanför Östra Bygården, Rävlanda Björkelid, Säterigården och Ekdalagården. Vecka 20 var vi ute igen!

Kommundansen

En dans med rörelser från kommunens alla 13 orter har tagits fram specifikt för Härryda kommun. En video med rörelserna kommer publiceras för att så många som möjligt ska kunna lära sig dem.

Öppna repetitioner och föreställningar

Under året kommer du kunna ta del av dansarnas verk på väntade och oväntade platser runt om i kommunen. På den här sidan, eller i vår kalender hittar du vad som är på gång.

Kommunkoreograferna kommer till dig

Har du en dansidé som du vill ha hjälp med? Vill du ha besök av Fanny, Bronja och Johanna för att prata om möjligheter för dans på din skola, arbetsplats, ditt boende eller företag? Hör av dig så försöker vi hitta ett tillfälle att träffas för att prata mer om samarbeten. Maila gärna oss på koko@bigwind.se.

Vi vill skapa gemenskap genom dans och rörelse

Två dansare rör sig och snurrar. Färgerna går i turkos, orange och rosa.

Foto: Lina Ikse

Kultur i Väst, communitydans

Följ kommunkoreograferna

Instagram: @koko_harryda
Facebook: @kommunkoreograflänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturrådet
På bilden står det KOKO kommunkoreograf. Klicka för att komma till modellhandboken från Stockholms arbete med KOKO 2016-2018.

Klicka för att komma till modellhandboken från Stockholms arbete med KOKO 2016-2018.

Senast ändrad: 2020-10-30

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok