Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Utställning: Bye Bye Retro

Datum: 15 okt - 12 nov

Plats: Landvetters kulturhus, plan 1

Ort: Landvetter

Åtta olika tygmönster.

Bye Bye Retro är en samlingsutställning på Landvetter Kulturhus som lyfter fram det samtida mönsterskapandet i västsverige. I en region med rik historia av textil- och tapetindustri är det lätt att förlora sig i nostalgi. Men vilka mönster ritas idag?

Cecilia Pettersson, Lina Schnaufer, Ulrika Gustafsson (Plingsulli), Hannah Jervelind & Charlotte Ewing (Studio MURKLA) är fem formgivare med en gemensam fascination för rytm, rörelse och repetition. Sammanhang och produktionssätt varierar – från tapeter och textil metervara till mode och fristående konstprojekt. Digitaltryck, valstryck, screentryck för hand; i deras praktiker framträder ett mångfacetterat hantverk och en förståelse för kropp och rum. Att rita mönster är en metod där form, färg, yta och skala samverkar.

Som en del i utställningen har de även bjudit in sina mönsterkollegor i Västra Götaland att visa ett urval av sitt arbete, och på så vis ges en inblick i var mönstergivning som fält befinner sig idag, 2022.

Vernissage 15 oktober kl 11-13.


Arrangör: Formgivarna i samarbete med Kultur Härryda och Folkuniversitetet


Öppettider

Måndag 10-18

Tisdag 10-18

Onsdag 12-18

Torsdag 10-18

Fredag 10-17

Lördag 10-14

Hitta hit

Landvetters kulturhus
Guldsmedsplatsen 1
43832 Landvetter

Karta Länk till annan webbplats.


Kulturhuset ligger bredvid Landvetters Resecentrum, dit man kan åka med bla Röd Express.


Har du någon form av funktionsnedsättning?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler. Länk till annan webbplats.

Kulturhuset utifrån en vacker höstdag.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok