Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Text

Författarmöte: Malin Lindroth

Datum: 24 maj

Tid: 19:00 - 20:15

Biljett: 80 kr, 40 kr för dig under 26 år. Köp biljett här Länk till annan webbplats. eller på något av kommunens bibliotek. Vid återköp av biljett, kontakta kultur@harryda.se.

Plats: Caféscenen, Mölnlycke kulturhus

Ort: Mölnlycke

Nuckan är tillbaka. Den här gången tar hon rollen som radikal hjärtespaltsrådgivare. Träffa författaren Malin Lindroth, som slog igenom stort 2018 med romanen "Nuckan" och nu är aktuell med uppföljaren "Nuckans hjärtespalt" i vilken hon sätter ljus på kärlek, relationer och ett liv utanför tvåsamhetsnormen.

Evenemangsbild

Malin Lindroth. Foto: Emelie Asplund.

"Jag har stulit era frågor. Förlåt. Men det var det enda sättet att börja reparera de skador som tystnaden har åsamkat oss."

När Nuckan går in i rollen som hjärtespaltsrådgivare tar hon sig an läsarnas frågor ur en helt annorlunda vinkel än vanliga relationsspalter. Nuckan vill helt enkelt föra andra samtal om kärlek, makt och relationer än de som ryms i vår tids ideal om romantisk tvåsamhet. För hur kan en samlevnadsform, som gör så många så olyckliga och begränsade, betraktas som ett tecken på normalitet? Här behövs en nucka för att reda ut begreppen.

Malin Lindroth fick ett enormt genomslag med "Nuckan" (2018), och i sin nya bok prövar hon nuckblicken i praktiken. "Nuckans hjärtespalt" är en bok som tar frågor om kärlek och ensamhet på största allvar, men den är också full av humor. Den är radikalare än vanliga relationsspalter, men också mer innerlig. Kort sagt: Nuckan är tillbaka.

Malin Lindroth är författare och dramatiker. Hon debuterade 1985 med diktsamlingen "Lära gå" och har gett ut ett flertal diktsamlingar och prosaverk. Romandebuten "Vaka natt" (1999) belönades med Aftonbladets litteraturpris. 2018 fick hon sitt stora genombrott med "Nuckan", som både blev omtalad och hyllad av kritiker, och dramatiserades för Kulturhuset Stadsteatern. Våren 2020 utkom romanen "Rolf".

Ta reda på mer:
Recension "Nuckans hjärtespalt av Malin Lindroth" i Sveriges Radio Länk till annan webbplats. (2022-02-14)

Arrangör: Kultur Härryda och NBV

Öppettider

Måndag- torsdag 8-19
Fredag 8-17
Lördag 11-15

Caféets öppettider

Måndag - fredag 9-16.30
Lördag 11-15

Hitta hit

Mölnlycke kulturhus
Biblioteksgatan 2
435 30 Mölnlycke

Så här hittar du till oss Länk till annan webbplats.

 

Tillgänglighet

Närmaste hållplats för buss hittar du vid Hulebäcksgymnasiet eller Mölnlycke bussterminal.


På torget utanför kulturhuset finns gott om parkeringsplatser.

Vill du stanna längre än en timme rekommenderar vi parkeringshuset vid Hemköp, pendlarparkeringen vid Mölnlycketerminalen eller parkeringsplatserna vid Hulebäcksgymnasiet.


Har du någon form av funktionsnedsättning?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler. Länk till annan webbplats.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok