Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Text

Invigning Göteborg Film Festival 2022

Datum: 28 jan

Tid: 18:00

Biljett: 80 kr, 40 kr för dig under 26 år. Köp biljett här Länk till annan webbplats. eller på något av kommunens bibliotek.

Plats: Stora salen, Mölnlycke kulturhus

Ort: Mölnlycke


För att besöka detta evenemang behöver du, utöver biljetten, kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt ditt id-kort. Personer under 18 år behöver inte visa upp vaccinationsbevis. Tänk på att hålla avstånd. Sällskap begränsas till max 8 personer.

Tänk på att komma i god tid innan evenemanget startar, ca 30 min. Är du inte frisk så vill vi att du avstår från ditt besök. Vid återköp av biljett, kontakta kultur@harryda.se.

Den 28 januari invigs Göteborg Film Festival i Göteborg med världspremiären av Christoffer Sandlers dramakomedi Så jävla easy going. I år kan du ta del av invigningsceremonin och invigningsfilmen i Stora salen på Mölnlycke kulturhus. Välkommen!

Dramakomedin Så jävla easy going är baserad på en roman av Jenny Jägerfeld och handlar om 18-åriga Joannas vars hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

Så jävla easy going är en färgstark och charmig dramakomedi om förälskelse, neuropsykiatri och att festa i sommarnatten. Det kommmer bli en romantisk rivstart för festivalen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

– Det känns så sjukt kul att få äran att inviga Göteborg Film Festival 2022. Jag är extremt stolt över vår film, över alla som varit med och skapat den och det är så spännande att den äntligen ska få visas för en publik, säger Christoffer Sandler, filmens regissör.

– Film är oerhört många pusselbitar som ska hamna på plats. Christoffer Sandler har lyckats hitta dom alla. Vi är så oerhört stolta och glada över att inviga filmfestivalen, säger Annika Hellström och Erika Malmgren, filmens producenter.

Innan invigningsfilmen Så jävla easy going visas invigningsceremonin till årets Göteborg Film Festival, den är ca 15-20 min lång.

Så jävla easy going produceras av Cinenic Film i samproduktion med Film i Väst, Hummelfilm och SVT, i samarbete med Cmore och med stöd från SFI, NFI, Kreativa Europa, Nordisk Film & TV-Fond, Lindholmen Science Park och Göteborgs Stad. I rollerna ser vi Nikki Hanseblad, Melina Paukkonen och Shanti Roney. Filmen distribueras av TriArt Film och har svensk biopremiär våren 25 februari.

Läs mer om Göteborg Film Festival 2022 Länk till annan webbplats..

Arrangör: Kultur Härryda

Öppettider

Måndag- torsdag 8-19
Fredag 8-17
Lördag 11-15

OBS! Öppettiderna kan behöva ändras med kort varsel vid sjukdom hos personalen.

Caféets öppettider

Måndag - fredag 9-16.30
Lördag 11-15

Hitta hit

Mölnlycke kulturhus
Biblioteksgatan 2
435 30 Mölnlycke

Så här hittar du till oss Länk till annan webbplats.

 

Tillgänglighet

Närmaste hållplats för buss hittar du vid Hulebäcksgymnasiet eller Mölnlycke bussterminal.


På torget utanför kulturhuset finns gott om parkeringsplatser.

Vill du stanna längre än en timme rekommenderar vi parkeringshuset vid Hemköp, pendlarparkeringen vid Mölnlycketerminalen eller parkeringsplatserna vid Hulebäcksgymnasiet.

 

Har du någon form av funktionsvariation?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler. Länk till annan webbplats.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok