Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Utställning: Form Follows Fiction

Datum: 14 jun - 12 sep

Biljett: Fri entré
Välkommen om du känner dig helt frisk och tänk på att hålla avstånd.
OBS! Begränsat antal besökare åt gången.

Vernissage: Lördagen 12 juni kl 15. Begränsat antal besökare på vernissagen. Biljett krävs och bokas gratis på den här länken. Länk till annan webbplats.
Öppettider: Måndag - fredag kl 10-15 fram till och med den 13 augusti.
För mer info se Råda Säteris hemsida Länk till annan webbplats.

Plats: Råda Säteri

Ort: Mölnlycke

En utställning som utforskar skiljelinjen mellan konst och vetenskap, fiktion och sanning, historia och samtid.

I sommar berättas den fascinerande historien om den påhittade entomologen och konstnären Milka Belia Havel (1571-1631). Genom bilder, planteringar, skulpturer, möbler, ljud, belysning och digital media möter vi hennes värld. Bakom utställningen står konst- och designgruppen Studio Mold.

En glaskupa på en träkonstruktion, samt en teckning av bin mot gul bakgrund.

Foto och illustration: Studio Mold

Utställningen Form Follows Fiction visas på 11 olika platser runt Göteborg. Utställningen ska ses och upplevas som en rumslig roman, där varje utställningsplats berättar en egen del av Milka Havels liv. Med utställningen vill Studio Mold flytta fokus från den rationella föreställningen om design som problemlösande till design som meningsskapande praktik och konstnärligt uttryck, och lyfta fram fiktion som drivkraft i konstnärligt skapande.

På Råda Säteri finns utställningen den 14 juni till 12 september 2021. Det "kapitel" som berättas där heter Bin och koder. Ta del av historien om hur Milka Havel mot slutet av sitt liv blir alltmer intresserad av att studera bins beteenden och ljud. Milka Havel var nämligen övertygad om att det gick att urskilja avkodningsbara mönster i det till synes kaotiska surret från bisamhället!

De andra delarna av utställningen arrangeras samtidigt i grannkommunerna Ale, Alingsås, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Mölndal, Partille, Stenungssund, Tjörn och Öckerö.

Arrangör: Studio Mold, Råda Säteri och Härryda kommun
Med stöd av: Kulturmiljonen GR och Västra Götalandsregionen

Råda Säteri

Här kan du läsa mer om vad som händer på Råda Säteri. Länk till annan webbplats.

Form Follows Fiction

På utställningens hemsida kan du läsa mer om utställningens alla delar: Form follows fiction Länk till annan webbplats.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok