Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Saga Wendotte: Little People

Datum: 19 april - 17 maj

Plats: utanför Landvetters kulturhus

Ort: Landvetter

Utomhusutställning:
Saga Wendottes bilder tar med oss rakt in i fängslande scenerier där barn med stora oskuldsfulla ögon möter vår blick. Här har något precis hänt eller är på väg att hända. Fotografierna gömmer en berättelse eller en överraskning som väntar på att upptäckas. På ett djupare plan vill bilderna få oss att reflektera över vårt sätt att leva, över politik, religion och människans förhållande till naturen.

Vid första anblick ser vi de docklika barnen i sina idylliska landskap. Men det är något vagt surrealistiskt över bilderna. Under den perfekta ytan lurar något som skaver och oroar. Vilka är de här små människorna som ser så ensamma och allvarliga ut, och vad gör de egentligen? Frånvaron av vuxna är högst påtaglig. Är barnen oskyldiga eller är det de som driver händelseförloppet?

Två flickor som ser ut som tvillingar står i förgrunden. Den ena håller en tändsticksask. I bakgrunden ett stilla landskap med en brinnande väderkvarn.

Foto: Saga Wendotte

Den overkliga känslan skapar Saga Wendotte skickligt genom att bland annat förvränga barnens proportioner och göra deras ögon större. Landskapet å andra sidan framstår som mycket verkligt och exakt återgivet. Kontrasten skapar en spänning som förstärks av bildernas innehåll och ljussättning.

Saga Wendotte komponerar sina bilder omsorgsfullt. I många lager bygger hon denna värld där rekvisita, kläder, modeller och miljöer fogas samman. “Jag är inte alls spontan av mig, det har jag aldrig varit när det gäller foto. Mitt sätt att skapa är närmare måleri än fotografi. Jag vill berätta något utifrån mig själv, inte dokumentera ögonblick ur verkligheten”, säger hon.

Saga Wendotte (f. 1989) bor och verkar i Stockholm. Hon är utbildad på Fotoskolan STHLM, och har en lång rad utställningar bakom sig, däribland två separatutställningar på Fotografiska i Stockholm. Hon beskriver sina verk som ”creepy cute”.

Arrangör: Kultur Härryda

Öppettider

Nya begränsade öppettider från 9 april


Måndag - torsdag 12-18
Fredag 10-15

Lördag stängt

Hitta hit

Landvetters kulturhus
Guldsmedsplatsen 1
43832 Landvetter

Kartalänk till annan webbplats


Kulturhuset ligger bredvid Landvetters Resecentrum, dit man kan åka med bla Röd Express.


Har du någon form av funktionsvariation?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler.länk till annan webbplats

Kulturhuset utifrån en vacker höstdag.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok