Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Christina Abrahamsson: porträtt i olja

Datum: 26 april - 24 maj

Plats: Hindås bibliotek

Ort: Hindås

Det våras för bildskapandet! är en utställning i tre delar om teckningar, abstrakt konst och porträttmåleri som uppstått då det inte gick att göra som vanligt.
Tredje utställningen visar porträtt målade av Christina Abrahamsson.

Vad kan ett målat porträtt visa som inte ett foto kan? Vi är så vana vid att se oss själva på bild, alla selfies och all dokumentation av vardag och fest, men porträttmålaren är inte ute efter att fånga ett ögonblick utan en personlighet.
I utställningen visas övningar som ingick i en on-linekurs i porträttmåleri och hur bilden byggs upp från teckning till färdigt porträtt.

Skissblock och ett paket med färgpennor.

Christina berättar: ”Att jag skulle gå kurs på plats hos Peter Keegan i Buckinghamshire, nordväst om London, var väl inte så troligt. Däremot var det fullt möjligt att delta i porträttmålningskursen digitalt, och jag anmälde mig genast när kursen utannonserades på nyårsdagen.
Vi var 55 kursdeltagare som gick igenom grunderna i porträttmålning. Vi blev visade olika sätt att måla, antingen med en tydlig teckning av hela ansiktet, eller genom att måla direkt ”inifrån-och-ut”. Otroligt intressant hur en pytteliten ändring av exempelvis en mungipa kan förändra hela ansiktsuttrycket!”

I samband med utställningen har vi konstböcker om kända porträttmålare att titta i på Hindås bibliotek.

 

Arrangör: Kultur Härryda

Kontakta oss

Öppettider

Måndag 10-18
Tisdag 10-14
Onsdag 13-17
Fredag 10-14


Meröppet kl 7-22 alla dagar

Hitta hit

Hindås bibliotek
Hindås stationsväg 49
438 53 Hindås

Kartalänk till annan webbplats

 

Har du någon form av funktionsvariation?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler.länk till annan webbplats

Hindås bibliotek på utsidan, en solig sommardag.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok