Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Utställning: Stina Wollter

Datum: 8 mars - 10 april

Plats: Nemeshallen, Mölnlycke kulturhus

Ort: Mölnlycke

Utställningen kommer att vara öppen vissa tider varje dag, och du behöver boka din biljett i förväg. Mer information kommer inom kort.

Observera att det inte blir någon vernissage med Stina Wollter på plats, med anledning av pandemin. Lyssna gärna på det digitala konstnärsmötet med Stina Wollter när hon berättar om utställningen i samband med den digitala föreläsningen om historiska kvinnor med Maria Sjöberg från Göteborgs Universitet. Ingen kostnad.

Stina Wollter visar ett urval av sina verk i form av måleri och skulptur. I utställningen "En slags rörelse" står kroppen och rörelsen i centrum.

Evenemangsbild

Skulptur: ”En rörelse”, blandat material, Stina Wollter. (Bilden är duplicerad och beskuren.)

Stinas egna ord om utställningen:
“Var börjar rörelsen som så småningom landar som påverkan i våra liv och kroppar egentligen? Jag tror att svaren är många på den frågan. Vi har rörelserna som kommer från de egna släktleden, generationer bakåt och så de stora rörelserna från samhällsstrukturer och normer som vi kanske tror eller invaggas att tro att vi inte kan påverka, förstå eller förändra. Den nutida människan lever i ett övermäktigt informationsflöde och jag ser mig, i min konstnärsroll som en sorteringsarbetare; jag väljer ut, bearbetar och skapar något som får ett format som går att ta in. Min sökmotor får kraft från min egen privata berättelse men den är ju också en del av den stora, gemensamma historien, den som handlar om att vara människa.”

Stina Wollter är yrkesverksam konstnär sedan mer än trettio år tillbaka. Hon har skapat, undervisat och pratat om konst under större delen av sitt liv. Genom sitt arbete med bland annat radio, föreläsningar och sociala medier är Stina Wollter en aktiv inspiratör till allas rätt att känna sig trygg i sig själv och i sin egen kropp.

Digitalt på kvinnodagen

Måndag 8 mars, kl 18-19
Fira kvinnodagen hemma genom att lyssna på när konstnären Stina Wollter berättar om utställningen i samband med den digitala föreläsningen om historiska kvinnor med Maria Sjöberg från Göteborgs Universitet. Ingen kostnad. Läs mer om den digitala föreläsningen på kvinnodagen.

Svartvit porträttbild på Stina Wollter.

Konstnären Stina Wollter. Foto: Mikael Olsson.

Arrangör: Kultur Härryda

Öppettider

Tillfälligt begränsade öppettider

Måndag - torsdag 10-18
Fredag 10-17
Lördag 11-15

Caféets öppettider

Tillfälligt begränsade öppettider.

Måndag - fredag 10-15
Lördag stängt

 

Hitta hit

Mölnlycke kulturhus
Biblioteksgatan 2
435 30 Mölnlycke

Så här hittar du till osslänk till annan webbplats

 

Tillgänglighet

Närmaste hållplats för buss hittar du vid Hulebäcksgymnasiet eller Mölnlycke bussterminal.


På torget utanför kulturhuset finns gott om parkeringsplatser.

Vill du stanna längre än en timme rekommenderar vi parkeringshuset vid Hemköp, pendlarparkeringen vid Mölnlycketerminalen eller parkeringsplatserna vid Hulebäcksgymnasiet.

 

Har du någon form av funktionsvariation?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler.länk till annan webbplats

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok