Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Inställt: Filosofika för unga grubblare

Datum: 10 dec

Tid: 17:30 - 19:30

Biljett: Inställt!

Plats: Lilla salen, Mölnlycke kulturhus

Ort: Mölnlycke

Inställt!
För alla som är mellan 9 och 12 år och funderar över livet.

Evenemangsbild

När vi filosoferar ställer vi de där lite lurigare frågorna, som är väldigt viktiga. Vad är meningen med livet? Hur är det att vara lycklig? Hur kan man veta något om framtiden? Det är filosofiska frågor, som inte bara har ett svar, eftersom människor tänker olika om dem.

Vi tittar närmare på vad vi tänker, tycker och upplever. Sådant som man gått och tänkt på men inte riktigt satt ord på tidigare kan komma upp i huvudet och ut genom munnen. Eller kanske tänker man på något helt nytt. Vi tränar oss på att sätta ord på vad det är som händer i huvudet. Det är ofta enklare tillsammans. Ibland blir det tydligare för mig vad jag tycker för att någon annan tycker annorlunda.

När vi filosoferar är det okej att tycka väldigt olika, men det är också viktigt att lyssna. Tillsammans försöker vi komma på svar. Vi sätter ord på tankarna, lyssnar och ställer frågor för att komma vidare. Då skapar vi en större förståelse för oss själva och världen vi befinner oss i.

10 december är temat Rättvisa.

Samtalet leds av Ung Filosof och vi bjuder på fika. Det är fri entré men begränsat antal platser. Hämta biljett i förväg på Mölnlycke bibliotek eller anmäl dig till hanna.uddenberg@harryda.se.

 

Arrangör: Kultur Härryda och Ung Filosof

Öppettider

Tillfälligt begränsade öppettider

Måndag - torsdag 10-18
Fredag 10-17
Lördag 11-15

Caféets öppettider

Tillfälligt begränsade öppettider

Måndag - fredag 10-15
Lördag stängt

Hitta hit

Mölnlycke kulturhus
Biblioteksgatan 2
435 30 Mölnlycke

Så här hittar du till osslänk till annan webbplats

 

Tillgänglighet

Närmaste hållplats för buss hittar du vid Hulebäcksgymnasiet eller Mölnlycke bussterminal.


På torget utanför kulturhuset finns gott om parkeringsplatser.

Vill du stanna längre än en timme rekommenderar vi parkeringshuset vid Hemköp, pendlarparkeringen vid Mölnlycketerminalen eller parkeringsplatserna vid Hulebäcksgymnasiet.

 

Har du någon form av funktionsvariation?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler.länk till annan webbplats

Senast ändrad: 2020-11-02

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok