Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Utställning: Min djuriska park

Datum: 5 jun - 29 aug

Plats: Nemeshallen, Mölnlycke kulturhus

Ort: Mölnlycke

En fantasieggande utställning för hela familjen. Här möter du ett 40-tal djur som på ett kreativt och lekfullt vis är sammanfogade av olika prylar vi omger oss med i vardagen. Av konstnären och scenografen Eric Langert.

För alla barn som blir inspirerade och vill göra egna djur kommer det att finnas gratis pysselpåsar att ta hem. Hämtas i biblioteket så långt lagret räcker.
Utställningen kommer att finnas på plats hela sommaren. Försök att besöka den när det inte är så många andra där och kom ihåg att hålla avstånd.

Evenemangsbild

Enligt konstnären Eric Langert lånar vi människor nästan alla våra idéer, fantasier och förebilder av naturen. Med naturen som inspiratör blir det därför inte konstigt att den i förlängningen återspeglas i människans produkter. Skulle du fortfarande tvivla på denna tanke kan "Min djuriska park" råda bot på allt ditt tvivel.

De återvunna materialen öppnar för tankar kring vad saker och ting har för ursprung och vilka egenskaper de ger djuren. Här får varje djur sin unika karaktär av sitt material – fladdermöss gjorda av paraplyer, dammsugarmunstycken som förvandlats till apor, en noshörning vars horn består av en brandyxa eller en 3,5 meter lång krokodil gjord av bildäck.

För konstnären Eric Langert går skapandet och utförandet ofta hand i hand, materialen föder fantasin och vice versa. Utställningen är inte resultatet av återvinning, utan snarare resultatet av en allmän resursbrist och en uppfostran som fört in honom på detta sätt att lösa och skapa.

Överraskningar och det oväntade tillsammans med en stor portion humor är drivkrafter i skapandet. Sannolikt är dessa ingredienser förklaringen till utställningens popularitet. "Min Djurisk Park" har turnerat runt i Norden i över tjugo år och människor i alla åldrar uppskattar den.

Arrangör: Kultur Härryda

Sommaröppet

Gäller 25 juni - 15 augusti


Måndag - torsdag 10-18
Fredag 10-15

Caféets öppettider

Tillfälligt begränsade öppettider.

Måndag - fredag 10-15
Lördag stängt


Caféet är stängt 6 juli - 1 augusti

Hitta hit

Mölnlycke kulturhus
Biblioteksgatan 2
435 30 Mölnlycke

Så här hittar du till osslänk till annan webbplats

 

Tillgänglighet

Närmaste hållplats för buss hittar du vid Hulebäcksgymnasiet eller Mölnlycke bussterminal.


På torget utanför kulturhuset finns gott om parkeringsplatser.

Vill du stanna längre än en timme rekommenderar vi parkeringshuset vid Hemköp, pendlarparkeringen vid Mölnlycketerminalen eller parkeringsplatserna vid Hulebäcksgymnasiet.

 

Har du någon form av funktionsvariation?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler.länk till annan webbplats

Senast ändrad: 2020-05-14

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok