Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Utställning: Ollio

Datum: 12 okt - 9 nov

Plats: Nemeshallen, Mölnlycke kulturhus

Ort: Mölnlycke

Jonathan Josefsson är för många känd som graffitimålaren Ollio, verksam med sprayburken sedan 90-talet. Han var en av de första graffitimålarna i Göteborg som gick ut med sin identitet, och hans unika labyrinter dekorerar flera platser i staden.

Evenemangsbild

Jonathan Josefsson

Under sin studietid på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) började han upptäcka textilkonsten. Med hjälp av tuftmaskinen utvecklades hans lekfulla formspråk av mönster och färger till textila verk. I den här utställningen förgyller Jonathan Josefsson Nemeshallen med sina tuftade mattor och målerier.

Utställningen är del av GIBCA Extendedlänk till annan webbplats - ett satellitprogram kopplat till Göteborgs internationella konstbiennal (GIBCA). Årets biennal-titel är "Part of the Labyrinth" (del av labyrinten) och "sammanflätning" är den gemensamma utgångspunkten i de samtliga konstnärernas arbete. Labyrinten är ett återkommande motiv i Ollios verk och är något som kommer att dyka upp även i den här utställningen.
Mer information om GIBCA längre ner på sidan.

Konstnären medverkar på vernissagen lördag 12 oktober kl 12-15

 

Arrangör: Kultur Härryda

GIBCA EXTENDED + ARTSCAPE + NEMESHALLEN = SANT

På vernissagedagen den 12 oktober bjuder GIBCA Extended och Artscape på en busstur i Göteborgsregionen för att uppleva en härlig mix av samtidskonst och gatukonst.
Resan börjar i Göteborg på Franska tomten med en kort introduktion av Eric Magassas verk Walking with Shadows, som är en del av GIBCA. Resan avslutas vid Röda Sten Konsthall. Resorna är helt gratis och det bjuds på enklare lunch!

Bussen tar sig först till Partille för att efter det stanna till i Mölnlycke för att ta del av väggmålningen vid Hulebäcksgymnasiet som är en del av Artscape Saga. Sedan tar sig bussällskapet till Nemeshallen och vernissagen av Ollio. Resan bär sedan vidare till Mölndals Stadsmuseum.

Tid: lördag 12 oktober, kl. 10–16 (cirka)
Boka plats: extended@gibca.se
Mer info: http://www.gibca.se/index.php/sv/gibca-extended/bussresor-gibca-extended-2019länk till annan webbplats

Bussresan arrangeras av GIBCA Extended och Artscape.

MER INFO OM GIBCA:

GIBCA 2019 och 2021 curateras av Lisa Rosendahl (f.1974, Malmö) frilansande curator och skribent baserad i Berlin. Det curatoriska ramverket kommer att använda sammanflätning som centralt motiv och metod. Titeln på årets biennal är "Part of the Labyrinth".

Biennalens titel, "Part of the Labyrinth", är lånad från den danska poeten Inger Christensens svar på Descartes axiom ”Jag tänker, alltså är jag” från 1637: ”Jag tänker, / alltså är jag en del / av labyrinten” (ur Brev i april, 1979). Labyrinten i utställningstiteln är tänkt som en bild av korskopplade rum och stigar som kan navigeras från olika håll för att testa ickelinjära sätt att tänka, göra och se. Men den signalerar också en insnärjdhet som inte går att hitta ut ur.

Liksom Christensen dikt så uppmärksammar utställningen att vi människor måste förstå oss själva som en självklar del av denna labyrintiska värld och inte bara som dess uttolkare. Vi är labyrinten, och på så sätt även dess medskapare. Det är först när vi till fullo accepterar vår oundvikliga delaktighet, när vi inser att vi är beroende av varandra och vår omgivning, som verklig förändring mot ett hållbarare förhållningssätt blir möjlig.

Röda Sten Konsthall är huvudman för GIBCA.

(Texten är tagen från http://gibca.se/index.php/sv/2019/tematiklänk till annan webbplats, 2019.08.26)

Öppettider

Måndag - torsdag 8-19
Fredag 8-17
Lördag 11-15

Caféets öppettider

Måndag - fredag 9-16.30
Lördag 11-15

Hitta hit

Mölnlycke kulturhus
Biblioteksgatan 2
435 30 Mölnlycke

Så här hittar du till osslänk till annan webbplats

 

Tillgänglighet

Närmaste hållplats för buss hittar du vid Hulebäcksgymnasiet eller Mölnlycke bussterminal.


På torget utanför kulturhuset finns gott om parkeringsplatser.

Vill du stanna längre än en timme rekommenderar vi parkeringshuset vid Hemköp, pendlarparkeringen vid Mölnlycketerminalen eller parkeringsplatserna vid Hulebäcksgymnasiet.

 

Har du någon form av funktionsvariation?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler.länk till annan webbplats

Senast ändrad: 2019-10-11

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok