Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Utställning: Medmänsklighet

Datum: 18 feb - 14 mars

Biljett: Fri entré.

Plats: Mölnlycke kulturhus och Landvetters kulturhus

Ort: Mölnlycke, Landvetter

Elisabeth Ohlson Wallin är född 1961 och började arbeta som dagstidningsfotograf 1980. Hennes konstnärliga genombrott skedde med fotoutställningen Ecce Homo 1998. Den visade Jesus i sällskap med hbtq-personer och väckte mycket starka känslor.
Elisabeth Ohlson Wallin hämtar ofta inspiration från barockens bibliska målningar och ger bilderna ett dokumentärt budskap. Att synliggöra samhällets brister och orättvisor går som en röd tråd genom hennes konstnärliga och satiriska verk.
Hennes konstnärskap handlar om att låta människor vara sig själva och att stå upp för ett samhälle som respekterar mänskliga rättigheter.

Utställningen Medmänsklighet visar ett urval fotografier från Elisabeth Ohlson Wallins tidigare utställningar. Bilderna visas parallellt i Mölnlyckes och Landvetters kulturhus.

Evenemangsbild

Änglarna i Minsk, foto Elisabeth Ohlson Wallin (beskuret)

Mån 18 feb kl 17, Nemeshallen Mölnlycke kulturhus
Vernissage med Karin Karlsson, präst Råda Församling. Konstnären medverkar inte på vernissagen. Fri entré.

Tors 28 feb kl 19, Landvetters kulturhus
Föreläsning: Elisabeth Ohlson Wallin
Fotograf Elisabeth Ohlson Wallin berättar om sitt arbete och sina bilder. Biljetter: 80 kr köps här eller på biblioteken.
Medarr: NBV

Senast ändrad: 2019-01-29

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok