Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Min pappa Kamilla

Datum: 14 aug - 30 sep

Biljett: Utan kostnad.

Plats: Guldsmedsplatsen utanför Landvetters kulturhus

Ort: Landvetter

Utomhusutställning: Med kamerans hjälp bearbetade fotograf Jesper Molin sin upplevelse av fars förändring från man till kvinna. Resultatet blev noggrant regisserade fotografier där Molins manliga vänner förvandlats till kvinnor.

Evenemangsbild

Foto: Jesper Molin

Utställningen öppnar under Pride-veckan.

"Jesper Molins pappa är en före detta elitidrottare som också under hela sitt yrkesverksamma liv drivit en lokal sportaffär. Efter 60 år bestämmer han sig för att ta steget ut i samhället och berätta vem han egentligen är och i hemlighet alltid har varit. Han blir Kamilla, han blir den kvinna som han alltid känt sig som, han blir hel och han blir fri!

Han blir hon!

För fotografen och tillika sonen Jesper Molin handlar det om att försöka förstå och bekanta sig med den fysiska förvandlingen. Att låta samtalet, som annars tagit plats bakom lyckta dörrar, bli till bilder och öppna till diskussion. Fotograferingen gav tillfällen till reflektion och tillsammans kan Jesper och hans vänner förvandla okunskap och fördom till logik och värme.

Scenarier byggs upp och uttryck prövas och spelas ut framför kameran. I detta projekt har 24 män i Jespers inre krets transformerats till kvinnor och fått posera framför kameran för en bild, en bild som skulle kunna liknas med ett slags porträtt eller tolkning av hans egen pappa Kamilla.

Förr, en man introvert och instängd av samhällets normer och okunskap men nu en utåtriktad och färgsprakande kvinna med hunger efter acceptans och att ta plats i samhället.

Bildsviten ”24 porträtt av min Pappa Kamilla” är Jesper Molins tolkning av sin transsexuella far."
(Citat från Jesper Molins hemsidalänk till annan webbplats.)

Arrangör: Kultur Härryda

Öppettider

Måndag-torsdag 10-18
Fredag 10-17
Lördag 10-14

Hitta hit

Landvetters kulturhus
Guldsmedsplatsen 1
43832 Landvetter

Kartalänk till annan webbplats


Kulturhuset ligger bredvid Landvetters Resecentrum, dit man kan åka med bla Röd Express.

 

Har du någon form av funktionsvariation?

Tillgänglighetsdatabasen har inventerat våra lokaler.länk till annan webbplats

Senast ändrad: 2018-08-31

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok