Till innehållet

Om kakor på harryda.se

Härryda kommuns webbplats använder kakor, cookies. Det är en textfil som webbplatsen sparar på din dator för att ge dig tillgång till olika funktioner och därmed underlätta för dig att få information.

För att följa lagen om elektronisk kommunikation informerar vi dig om att denna webbplats använder kakor. När du besöker vår webbplats första gången får du frågan om vilka kakor du väljer att tillåta. Vill du undvika kakor kan du även ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar kakor.

Nödvändiga kakor

Nödvändiga kakor behövs för att olika funktioner på webbplatsen ska fungera, och de kan inte stängas av i våra system.

Kakorna heter:

  • JSESSIONID eller SV_JSESSIONID
  • SitevisionLTM
  • oiosaml-fragment (endast inloggade användare)

Webbplatsen har också nödvändiga kakor för att kunna spara ditt svar på vilka kakor du tillåter:

  • sv-cookie-consent
  • hkw-user-consent

Ingen persondata sparas i dessa kakor.

När du besöker vår webbplats skapar vårt publiceringsverktyg två sessionskakor för att underlätta navigeringen under ditt besök. Sessionskakan försvinner när du stänger din webbläsare. Det finns även en kaka som lastbalanserar för att hålla ordning på vilken server som klienten ska adressera. Det finns även kakor som lagrar ditt kak-samtycke, alltså de val du har gjort för kakor på vår webbplats.

Funktionella kakor

Funktionella kakor hjälper oss att leverera en förbättrad funktion och anpassning för att göra din upplevelse av webbplatsen bättre. Om du väljer att inte godkänna dessa kan upplevelsen på vår webbplats försämras, och vissa funktioner kan stängas av.

Kartfunktion

Vissa sidor visar en GIS-karta. Kartan placerar kakor i din webbläsare för att spara inställningar och identifiera unika användare, anonymt. Om du väljer att inte godkänna kakan kommer du inte ha åtkomst till vår kartfunktion.

Analytiska kakor

Analytiska kakor hjälper oss att få förståelse för hur våra besökare söker, läser eller klickar sig fram på webbplatsen. Informationen använder vi för att förbättra upplevelsen på webbplatsen, och möjligheten att hitta rätt innehåll snabbt.

Vi använder analysverktyg inom EU/EES för att förbättra din upplevelse av webbplatsen. När du besöker vår webbplats placeras en kaka i din webbläsare, men vi kan inte koppla informationen till dig som enskild person eftersom vår tjänsteleverantör raderar din IP-adress och gör den anonym.

Kakans namn: __vizzit

Vi använder Vizzit för statistik, för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Till exempel så kan vi se hur många som besöker oss, vilka sidor som besöks och vilka sökord som används på webbplatsen. Den Informationen är viktig för oss i arbetet med att förbättra och anpassa webbplatsen för våra användare. Kakan samlar ingen personlig data.

Lagringstiden är 1 år, eller när den manuellt tas bort i webbläsaren.

Kakans namn: _pk_id

Matomo statistikverktyg: Lagrar anonym användarinformation för statistik. Används för identifiering av unika användare.

Kakans namn: _pk_ref

Matomo statistikverktyg: Information om hur användaren hänvisades till sidan.

Personuppgifter

Statistiken som samlas in använder vi för att utveckla och tillgängliggöra kommunens webbplats. Det sparas inga personliga uppgifter.

Personuppgifter i Härryda kommun

Du kan stänga av kakor i din webbläsare

Om du inte accepterar att kakor används kan du även stänga av användningen i din webbläsare. Det gör du i din webbläsares säkerhetsinställningar.

Du kan också ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsarens inställningar kan du även radera tidigare lagrade kakor. Kolla på din webbläsares hjälpsidor för mer information om detta.

Lagen om elektronisk kommunikation

Flera lagar reglerar hur man får använda kakor, till exempel lagen om elektronisk kommunikation som Post- och telestyrelsen är tillsynsmyndighet över. Enligt lagen ska alla som besöker en webbplats med kakor bli informerade om att webbplatsen innehåller kakor samt hur och varför de används. Besökaren ska också ge sitt samtycke till att kakor används på detta sätt innan de lagras eller hämtas.

Post- och telestyrelsen om kakor Länk till annan webbplats.

Kontakt

Webbredaktionen

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-01-08