Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Tillgänglighets-
redogörelse

Härryda kommun står bakom kultur.harryda.se. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Den här redogörelsen beskriver hur kultur.harryda.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från kultur.harryda.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela oss via formuläret längre ner på sidan.

Svarstiden är normalt två dagar.

Du kan också kontakta oss på följande sätt:
Skicka e-post till kultur@harryda.se
Ring 031-724 64 00

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss, kontakta oss via formuläret nedan så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning Länk till annan webbplats. och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är inte förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

  • Filmer saknar alternativa sätt att ta till sig informationen.
  • Det kan finnas länkar med otydliga namn och knappars funktion framgår inte alltid.
  • Stödet för att fylla i formulär kan förbättras.
  • Det är problem med att förstora texter eller förändra avstånd. Det finns innehåll som är svårt att se när skärmen förstoras.
  • För dig som navigerar med tangentbord eller hjälpmedel är tabbordningen inte alltid logisk, fokusmarkeringen är inte tillräcklig och det saknas genväg. Sök-funktionen lägger sig längst upp på webbsidan.
  • Det saknas tillräcklig struktur för rubriker och sektioner, vilket kan göra det svårt att navigera.

Oskäligt betungande anpassning

Härryda kommun åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för www.kultur.harryda.se.

Härryda kommun kommer att lansera en ny webbplats, där kultur.harryda.se flyttar in under 2022, som till hög grad uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Med Härryda kommuns begränsade organisation och resurser samt de kostnader som anpassning av plattformen skulle medföra, jämfört med de fördelar som anpassning skulle innebära för användarna har vi bedömt att anpassningar av webbplatsen är oskäligt betungande för kommunen i dagsläget.

Hur vi testat webbplatsen

WCAG Networks har gjort en oberoende manuell granskning av www.kultur.harryda.se.

Senaste bedömningen gjordes 2 juni 2020.
Redogörelsen uppdaterades senast 7 september 2020.
Webbplatsen publicerades 25 juni 2018.

KontaktformulärÄrende
Ärende

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok