Till innehållet

Långenäsvägen blir bredare och får vändslinga för buss

Upprustningen av en del av Långenäsvägen har pågått under lång tid. Nu sker det sista vägarbetet. Ett nytt lager asfalt läggs på mellan gångöverfarten över tågspåren i väster och Strandvägen i öster. Bussvändlingan är klar.

Breddningsarbetet av Långenäsvägen från enfiligt till dubbelfiligt är klar. Nu ska hela vägsträckan få ny asfalt, kantsten med mera.

Händer just nu

2024-04-11
Från och med 8 april och cirka en månad framåt asfalteras en 400 meter lång sträcka utmed parkeringshuset och österut längs Långenäsvägen. Vägarbetet med nya ytskikt, kantsten med mera påverkar framkomligheten för bilar.

Trafiken leds om och infarten till parkeringshuset nås tillfälligt från Bruksgatan och Strandvägen. Följ orange vägvisning och skyltar till parkeringshuset.

Bredare väg och ny bussvändslinga

Breddningen av Långenäsvägen från enfiligt till dubbelfiligt körbana är snart avslutad. Då kan två fordon mötas hela vägen från centrum fram till infarten till p-huset i Mölnlycke fabriker. Belysning, nya vägmärken och markeringar i vägbanan är på plats.

Bussvändlingan som anlagts strax öster om Strandvägen i Mölnlycke är nu helt klar. Västtrafiks bussar kommer så småningom att trafikera sträckan mellan centrum och bussvändlingan. Idag går den lokala busslinje 2 endast till hållplatsen Mölnlycke fabriker.
Västtrafiks reseplanerare Länk till annan webbplats.

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-04-11