Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Rävlandaskolans bibliotek

Rävlandaskolans bibliotek ligger integrerat i Rävlandas folkbibliotek. Du hittar oss i Gula villan precis bredvid skolan.

En person håller i pennor och en anteckningsbok med en drake på.

Så jobbar vi med skolbiblioteket

Skolbiblioteket är en tydlig del av skolans pedagogiska vision och skolbibliotekarien arbetar tillsammans med de andra pedagogerna på skolan. Syftet är att öka måluppfyllelsen när det kommer till läsning och MIK.

Lokal skolbiblioteksplan

Det finns en lokal skolbiblioteksplan med två övergripande mål: ”Skolbiblioteksverksamheten ska stimulera till läsintresse hos alla skolans elever” och ”Skolbiblioteksverksamheten ska bidra till att elevernas medie - och informationskunnighet (MIK) ökar”.
Eleverna har tillgång till biblioteket under hela skoldagen och de är välkomna på planerade eller spontana besök och på sina raster. Skolbibliotekarien arbetar också med olika aktiviteter och läsprojekt till exempel bokprat, boksamtal, läsgrupper och bokcirklar.

Skolbibliotek i världsklass

Rävlandaskolans bibliotek har fått utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass” 2017, 2018 och 2019.

Hitta hit

Rävlanda bibliotek
Boråsvägen 1
438 51 Rävlanda

Karta Länk till annan webbplats.

 

Rävlanda bibliotek utifrån i soligt väder.

Senast ändrad:

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok