Till innehållet

Furubackens förskola

Furubackens förskola i Mölnlycke ligger nära både skola och inspirerande naturmiljöer. Förskolan har fyra avdelningar.

Furubackens förskola

Inne- och utemiljö

På Furubackens förskola finns en underbar utegård där barnen kan klättra i träd, rulla i slänter, bygga kojor och klättra i berg. I förskolans närmiljö utanför grindarna finns skogar, gångvägar och lekmiljöer för spännande utflykter och äventyr. Det är viktigt att barnen finner rörelseglädje och blir uppmuntrade till fysisk aktivitet.

Även om förskolan ligger nära naturen är det även nära till centrum med kulturhus och bibliotek. Förskolans innemiljö ger oss goda förutsättningar för stimulerarande lek, utveckling och lärande. Barn som behöver sova får hjälp att tryggt komma till ro på egen madrass.

Arbetssätt

Barnen utbildas till världsmedborgare med en god självkänsla och en positiv framtidstro. Det är viktigt att ge barnen den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling. Ansvar, engagemang, glädje, tillit och tydlighet är betydelsefulla ord för de anställda på Furubackens förskola.

Introduktion

Vårdnadshavare och barn ska få en god introduktion i förskolan. Det är viktigt att det utvecklas en tillitsfull relation. Under introduktionsperioden får vårdnadshavare en inblick i verksamheten och en god start för samverkan mellan förskola och hem. Furubackens förskola utgår från att introduktionen tar cirka två veckor men vi följer barnets behov vilket gör att den kan gå fortare eller ta längre tid. Varje barn är unikt.

Kontakt

Avdelningen Kotten

Avdelningen Myggan

Avdelningen Ugglan

Avdelningen Stubben

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2022-09-12