Till innehållet

Björkängens förskola

Björkängens förskola ligger naturskönt i Hällingsjö och har sex avdelningar. Förskolan är Grön flagg-certifierad och frågor kring hållbar utveckling är ständigt närvarande i vår verksamhet med barnen.

Björkängens förskola

Avdelningar

På Björkängens förskola finns det sex avdelningar som är döpta efter naturens djur och växter; Humlan, Myran, Ängen, Fjärilen, Smultronet och Smörblomman.

Arbetssätt

Dagen erbjuder en härliga mix av aktiviteter med kompisar men också stunder av lugn och ro med möjlighet till rekreation och återhämtning. Alla barnen har någon form av nedvarvning eller vila beroende på behov. Barn som behöver sova får hjälp att tryggt komma till ro på en egen madrass.

Introduktion

Som ny till Björkängens förskola får vårdnadshavare och barn en introduktion till hur förskolan fungerar. Under introduktionen är du som vårdnadshavare med den första tiden och hjälper ditt barn med praktiska rutiner som skapar en trygghet gentemot personal och kompisar. Björkängens förskola utgår från att introduktionen tar cirka två veckor men vi följer barnets behov vilket gör att den kan gå fortare eller ta längre tid. Varje barn är unikt.

Måltider

Maten på Björkängens förskola tillagas på förskolan av kunnig personal. Vi arbetar aktivt med begreppet närande och lärande måltider.

Kontakt

Avdelningen Myran

Avdelningen Ängen

Avdelningen Humlan

Avdelningen Smörblomman

Avdelningen Smultronet

Avdelningen Fjärilen

Jessica Kjellén, tf rektor

Björkängens förskola

Postadress
Härryda kommun
Björkängens förskola
435 80 Mölnlycke

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-02-27