Till innehållet

ÅterC bidrar till kreativa lärmiljöer i för- och grundskola

I Landvetter bakom Landvetterskolan ligger ÅterC, Härryda kommuns kreativa återanvändningscenter för pedagogisk verksamhet. Hit kan du som arbetar i förskolan och grundskolan vända dig för att hämta spillmaterial och för att låna digitala fortbildningsverktyg.

Fyll i alternativtext

Hos ÅterC samsas klassiska material med ovanliga och spännande material som barn vanligtvis inte kommer i kontakt med. Materialen kommer till största del från företag och tanken är att materialen ska användas i verksamheternas lärmiljöer så att barn får möjlighet att utforska och experimentera med dem. Innan materialen används miljögranskas och riskbedöms de.

Bakgrund till ÅterC

ÅterC startades 2014 utifrån idéer om att koppla ihop hållbar utveckling med undervisning i för- och grundskola. Avsikten var att tillvarata material som annars slängs bort och använda dem i undervisning. När det återvunna materialet blir en del av den pedagogiska verksamheten blir behovet att köpa in nya leksaker mindre.

Workshops

På ÅterC genomförs workshops och inspirationsträffar där ÅterC:s verksamhet knyts till läroplanen och andra styrdokument. Här kan du som besökare även ta del av kreativa lärmiljöer som bidrar med idéer och inspiration.

Besök ÅterC

Öppettider:
Måndag kl. 09:00-18:00, lunchstängt 11:30-12:00
Fredag kl. 08:00-11:30
Idrottsvägen 9, Landvetter Länk till annan webbplats.

Kontakt

Siv Jirblom, verksamhetsutvecklare

Maria Holmgren, verksamhetsutvecklare

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-05-15