Till innehållet

Stöd för att komma i arbete

Du som varit utan arbete en längre tid och har svårt att få jobb, kan få hjälp och stöd av Härryda kommun. Vårt mål är att alla invånare ska kunna försörja sig själva.

Bagare med bakverk på plåtar vid ugn.

Foto: Scandinav

Snabbare väg ut i arbete

När du ansöker om försörjningsstöd (ekonomiskt bistånd) i Härryda kommun, blir du samtidigt inbokad på möte hos arbetsmarknadsenheten för att få hjälp att komma ut i arbete och försörja dig själv. Är du nyanländ får du erbjudande om arbetsmarknadsinsatser redan under etableringstiden, för möjlighet till delaktighet och integration. Läser du svenska för invandrare (sfi) ett par dagar i veckan, så har du möjlighet att praktisera de övriga dagarna. Allt för en snabbare väg in på arbetsmarknaden.
Arbetsmarknadsenheten

Utbildningar som ger jobb

Genom vuxenutbildningen i Härryda kommun kan du läsa in grundskolenivå och gymnasienivå på utbildning. Vuxenutbildningen erbjuder även yrkes- och lärlingsutbildningar, yrkeshögskola och svenska för invandrare, sfi. Här finns utbildningar som efterfrågas av näringslivet och som matchar olika människors erfarenheter och förutsättningar. Att studera på vuxenutbildningen kan vara ett sätt att byta riktning för att komma närmare arbetslivet.
Vuxenutbildning

Jobbmatchning

I samarbete med kommunens näringslivsenhet och med företag i kommunen, kan arbetsmarknadsenhetens företagskoordinator matcha dig som söker arbete mot rekryteringsbehov i olika branscher - antingen för praktik eller anställning.
Arbetsmarknadsenheten
Information för företag om kompetensförsörjning med socialt ansvar

Kontakt

Arbetsmarknadsenheten

Besöksadress: Rådastocksvägen 1, Mölnlycke

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-04-09