Till innehållet

Grundskola – timvikariat

Vill du arbeta när det passar dig och samtidigt bidra till att våra skolor och fritids blir en lugn, trygg, ren och trevlig plats för eleverna? Då kanske våra grundskolor är något för dig. Det handlar om timvikariat under en längre tid eller korttidsvikariat. Välkommen att söka timvikariat inom skolan!

Lärare hjälper elev med uppgift i klassrum.

Foto: Katja Kircher, Mostphotos

Sök och skicka in din ansökan

Obs! Vi kontaktar dig inom två veckor från det att vi fått in din ansökan.

Så funkar timvikariat i grundskolan

Det är enkelt att vara timvikarie i Härryda kommun. Som timanställd styr du själv när du kan och vill jobba. Via systemet Time Care Pool i din mobil anmäler du enkelt till när du har tid att arbeta hos oss. Då du bokas för ett pass får du bokningsbekräftelse via ett sms.

Ny på jobbet

Innan du börjar arbeta hos oss lär vi givetvis upp dig så att du känner dig trygg i ditt arbete och med dina kollegor. Du få en grundläggande introduktion av bemanningsenheten. Verksamheten du sedan arbetar för kommer ta hand om dig och visa dig hur det funkar där.
Först när din arbetsintroduktion är klar kan du göra dig tillgänglig för timvikariat via mobilappen Time Care Pool.

Jobba ofta eller mer sällan - du väljer

Du väljer om du vill jobba mycket eller lite. Verksamheterna har behov av vikarier under skolans och fritids öppettider. För oss är det viktigt med stabila personalgrupper och du som väljer att jobba ofta kommer därför att få fler erbjudanden om timvikariat.
Kommunens grundskolor

Krav

Vi har uppdrag för elevassistenter, fritidspedagoger och lärare. Även om vi gärna ser att du har utbildning och/eller tidigare erfarenhet inom området, så är det inget krav. För att passa som vikarie i skolans värld är intresset för att arbeta med barn och ungdomar, ditt bemötande och din förmåga att samarbeta och anpassa dig efter verksamheten som är viktigast. Eftersom dem vi arbetar för behöver lita på oss i alla lägen är du som person medkännande och lyhörd, trygg, engagerad, lugn och ansvarsfull.

Grundläggande krav

  • Du ska vara över 18 år och ha avslutat dina gymnasiestudier.
  • Du ska kunna skriva och tala bra svenska.
  • Du ska kunna ställa upp med kort varsel, även när du får en bokning tidigt på morgonen.
  • Du har med dig ett utdrag från polisen belastningsregister till intervjutillfället. Utdraget beställer du via Polisens webbplats.
    Begär utdrag från belastningsgregistret hos Polisen Länk till annan webbplats..
    Välj alternativet som heter "Kontrollera egna uppgifter i belastningsregistret".
    Obs! Beställningen tar cirka två veckor att få hem.

Emma Isfeldt, bemanningsenheten

Kan vi göra sidan bättre?

Lämna dina synpunkterAnge din e-postadress om du önskar svar på din synpunkt
Senast ändrad: 2024-05-07