Ikon för öppna Meny

MENY

Ikon för Lyssna

LYSSNA

Fem frågor till Karin Beckman

Karin Beckman är ny kultur- och fritidschef i kommunen sedan augusti. Här får vi lära känna henne lite bättre.

Välkommen till oss! Hur känns det efter dina första månader som kultur- och fritidschef?
Tack bara bra! Jag har fått ett gott mottagande och jag är så imponerad av det fina arbete som görs inom kultur- och fritidsverksamheten i kommunen. Känns roligt att få vara med och driva verksamheten vidare framåt.

Vad betyder kultur och fritid för dig?
Jag tänker på kultur och fritid som starkt sammankopplat med demokrati och välfärdsbygge. För att må bra och vilja vara delaktig i samhället tänker jag att det är viktigt att ha möjlighet till en meningsfull fritid; att hitta sammanhang där man känner sig inkluderad, få möjlighet att möta andra och uppleva och göra saker man gillar. Det kommunala kultur- och fritidsarbetet går ut på att skapa just detta för alla invånare i kommunen tänker jag. Då spelar det inte så stor roll om man är intresserad av konst eller fotboll, det är mångfalden som gör det möjligt att erbjuda något åt alla.

Vad gör du på jobbet?
Hittills har det handlat om att sätta mig in i mitt nya uppdrag. Jag lägger mycket tid på att inte bara lära mig mer om vår verksamhet internt, utan också passa på att träffa föreningar och andra viktiga funktioner i samhället.

Vad ser du för framtida utmaningar?
Utmaningar…Nja, jag ser att vi har väldigt goda förutsättningar för att skapa en god samarbetskultur mellan de olika kultur- och fritidsenheterna och på så vis göra kultur- och fritidsutbudet än mer tillgängligt för alla invånare i Härryda kommun.

Vem är Karin Beckman?
Jag är 51 år gammal, har tre vuxna barn och två barnbarn. Jag bor i Göteborg. På fritiden är jag en stor scenkonstkonsument och gillar också att paddla kajak och vandra. Innan jag tillträdde den här tjänsten arbetade jag som kulturchef i Vara kommun.

Om Karin Beckman

Ålder: 51 år

Familj: tre vuxna barn, två barnbarn

Bor: i Göteborg

Aktuell som: ny kultur- & fritidschef sedan 26 augusti

Senast ändrad: 2019-11-11

På kultur.harryda.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder kakor. Så använder vi kakor.

ok